NAKON ŠTO JE JUČER POLUDIO BEROŠ OBJAVIO BROJ ZARAŽENIH Alternativa je samo tvrdi lockdown

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako u protekla 24 sata imamo 6136 novozaraženih koronavirusom ustvrdivši da, dok epidemija i dalje bukti, postoje ljudi koji na bolesti i smrti sugrađana žele graditi političku karijeru i skupljati jeftine političke poene.

“U Hrvatskoj je 6136 novozaraženih u posljednja 24 sata. Postotak pozitivnih na koronavirus je oko 40 posto. To pokazuje da epidemija i dalje bukti, da se virus širi i da nismo dovoljno kao društvo oprezni, da se ne pridržavamo epidemioloških mjera te da nismo postigli onu stopu cijepljenosti koja bi na neki način suzbijala širenje virusa”, kazao je Beroš u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”.

Dodao je da će dio današnjeg broja novozaraženih u sljedeća dva do tri tjedna završiti u bolnici. “Za očekivati je da će broj preminulih u Hrvatskoj biti još veći”, ustvrdio je pozivajući na cijepljenje.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Rekao je i kako “upotreba Covid potvrda nije ograničavanje slobode već suprotno – ona povećava slobodu”. “Alternativa je samo tvrdi lockdown”, ustvrdio je Beroš.

Na pitanje o mogućem pooštravanju mjera ministar zdravstva je rekao kako Stožer svakodnevno analizira epidemiološku situaciju. “Kad procijenimo da je potrebno uvesti nove mjere one će biti uvedene”, ustvrdio je Beroš.


Komentari