Nakon potresa ostavili psa u podrumu zavezanog za panj. Volonteri nisu odustali od njega

Photo: Facebook

Ljudi su na sisačko-moslavačkom području izgubili domove, a nažalost, neki psi zbog toga su izgubili svoje vlasnike. Brojne volonteri već su danima pomažu životinjama na terenu, a Udruga za dobrobit i zaštitu životinja “Najbolji prijatelj” podijelila je na Facebooku iskustvo koje će teško zaboraviti.

Tog su dana hvatali kućne mačke u Petrinji, a onda su dobili dojavu da je obitelj pobjegla u Zagreb. Pas, rotvarjler, koji ne može ustati na stražnje noge ostao je zavezan u podrumu. Sam.

“Bez imalo razmišljanja odjurili smo na dojavljenu adresu. Dozivali smo ljude oko kuće, psa, kucali po prozorima podruma”, navodi volonter. No, kada su ušli u kuću, u mračnoj prostoriji pronašli su iznemogla gotovo nepokretnog psa, zavezanog za panj.

“Dehidriran, gladan… Imao je problema s očima, otežano je jeo, pio…”, prisjeća se.

Istog dana na staru godinu posjetila ga je veterinarka, a preuzela ga ja volonterka koja ga je oprala, hranila i držala na infuziji.

https://www.facebook.com/Udruga.Najbolji.Prijatelj/posts/2839842286272328

“Tako je nama izgledao doček, nadamo se bolje, 2021. Pas se zove Debeli. Ima 3 godine. Njegova priča podsjeća nas na sve zaboravljene, ostale u ruševinama, zaključanim podrumima, kućama…”, poručuju iz “Najboljeg prijatelja”.

Odmah idućeg dana zvali su vlasnika koji je potpisao izjavu o odricanju vlasništva nad psom i prijepis na skrb Udruzi.

Baš danas s Debelim bili su na prvom vađenju krvi.

“Iz nalaza se vidi da su prisutne neke upale. Liječimo oči, na antibiotiku je, hranimo se kuhanom hranom, lijepo se debljamo i vraćamo snagu. A sto se tiče invaliditeta – detaljne pretrage će tek pokazati. Sumnja se na posljedicu incesta prilikom štancanja rotvajlera. Mi od Debelog ne odustajemo”, zaključuju i apeliraju na sve koji znaju da je neko živo biće ostalo zatočeno ili su oni ti koji su ostavili svog ljubimica u potresnim područjima, da im jave, a oni će ih odmah otići pokupiti.

 


Komentari