NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI: Preminuo je omiljeni svećenik kojeg su posebno voljele mlađe generacije

Foto: Facebook

Nakon duge i teške bolesti u splitskoj bolnici je preminuo don Marijo Volarević (46), jedan od omiljenijih dalmatinskih svećenika.

Kako piše Slobodna Dalmacija, bio je posebno omiljen kod mladih, ali i torcidaša. Rođen je 10. listopada 1976. u Metkoviću, a za svećenika Nadbiskupije splitsko-makarske bio je zaređen u rodnom gradu 29. lipnja 2003. godine.

Doktorirao je na Papinskom lateranskom sveučilištu i Institutu moralne teologije Alfonsiana. Bio je pročelnik Katedre moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, te je predavao na kolegijima Osnove moralne teologije i Socijhalni nauk crkve.

Prije pet godina je šokirao javnost nakon što je na svom Facebook profilu objavio kako napušta svećenstvo.

“Danas dajem ostavku na sve svećeničke dužnosti!

Vjerujem u istoga Boga i dalje, moji stavovi su isti, možda ću sad biti još bolji vijernik. Ne ženim se niti imam dicu tako da odbacite sve te špekulacije (p.s. nemam ni dečka), ali želim služiti ovom narodu na drugačiji način onoliko koliko mi Bog da još vremena! Bio sam može se reći na nekakvom vrhuncu što se tiče znanstvene i Crkvene karijere i tu nemam što zamjeriti Biskupu i Splitsko-makarskoj biskupiji.

Ovim putem se svima zahvaljujem na svemu, ali zadnjih godina vidim da nije to to što me ispunjava i imam osjećaj da se borim sa vjetrenjačama. Svima koji su slušali moje propovijedi, kao i svim mojim studentima poruka:”stojim iza svake svoje riječi”, ponovno bih to izrekao, ponovno ću to govoriti nadam se dok budem živ i sve vas Volim, ali okrećem stranicu života.

Za nekoga je ovaj moj potez glup (imam sigurnost niti žene niti djece), ali ja baš suprotno svoj život i dalje predajem u Božje ruke. On me je do svega ovoga doveo, voditi će me i dalje: “Bože tebi se prepuštam, hvala na svemu do sada spreman sam od tebe primiti sve što mi podariš u budućnosti!”


Komentari