Nakon dramatične noći AUSTRIJA OPET PRIMA MIGRANTE

Facebook

Iz Austrije su u nedjelju poručili da više ne mogu prihvaćati izbjeglice, a nakon toga je i Slovenija na granicu s Hrvatskom postavila žičanu ogradu te nije propustila osobe koje su vlakom došle iz Slavonije.

Preko tisuću migranata jutro je dočekalo na našoj strani granice. Istovremeno je na granici između Srbije i Hrvatske oko 2 tisuće ljudi provelo noć na srpskoj strani u mjestu Berkasovo.

Slovenija je opet počela primati migrante, pa je od njih 1800 koji su od sinoć na granici kod Središča ob Dravi, njih 800 već preuzela, dok ih 1000 još čeka na hrvatskoj strani, doznao je HRT od slovenske policije. Nakon registracije točnije uzimanja podataka, svi prihvaćeni upućuju se dalje u prihvatne centre po Sloveniji, ponajviše u Šentilj.

Austrija je također počela primati migrante iz slovenskih prihvatnih centara Šentilja i Gornje Radgone, no granicu prelaze u manjim grupama.


Ljudi koji na graničnom prijelazu Trnovec – Središče ob Dravi čekaju na ulazak u Sloveniju su iscrpljeni i pothleđeni. Hitna pomoć je intervenirala nekoliko puta. Crveni križ im je dao jabuke i tekućinu, a uskoro stižu i druge namirnice, deke i topla odjeća iz drugih udruga i gradova.

Komentari

loading...