NAJŽEŠĆA KRITIČARKA SVIH HRVATSKIH POLITIČARA: O ovoj tajni iz svoje biografije nikada ne govori!

Patrik Macek/PIXSELL

Jadranka Kosor je pravi politički fenomen.

U političkim vodama plivala je u svim smjerovima. Od članstva u Pokretu za Jugoslaviju, preko članstva u HDZ-u kojega se domogla uz Tuđmanovu asistenciju, do predsjednice HDZ-a i premijerke. Na tu poziciju Jadranku Kosor pozicionirao ju je bivši premijer Ivo Sanader. S druge strane, Kosor se svojevremeno petljala s još jednim Ivom – bivšim predsjednikom Josipovićem s kojim će eto pokušati izgraditi staze novog, lijevog trećeg puta. U javnost je Kosor dospjela kao spikerica Radio Zagreba na kojem je vodila popularnu emisiju za izbjeglice i prognanike. Upravo tamo prepoznaje je Tuđman, a ona marljiva i ambiciozna kakva jest, vrlo brzo postaje jedna od najaktivnijih saborskih zastupnika iako je njezina saborska karijera na posljednjim parlamentarnim izborima, neslavno završila.

“Kud Ivo tud i ja”

Ipak, pravi politički uzlet doživljava u eri Ive Sanadera. Njega je Kosor pratila u stopu. Tko bi zaboravio čuvenu rečenicu “Kud Ivo, tud i ja”? Od njega se Jadranka Kosor doslovno nije odvajala. Uz smiješak je vješto elimirirala one kojih se on želio riješiti. A trn u njezinu oku osobito su bile žene s kojima je osuđeni premijer surađivao. Obračunala se tako diskretno s Biancom Matković, ali i Kolindom Grabar Kitarović koja joj je predstavljala posebnu ”prijetnju”.

Koga se sve Kosor riješila teško je reći. Međutim, jedno je sigurno nakon: progona i velikih afera koje su doplivale u javnost vješto se riješila i samog Sanadera koji joj je naivno predao ključeve HDZ-a u ruke, poslije svoga pompoznog odlaska s premijerske funkcije. Je li ga baš Kosor cinkala glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću ispovijedajući i svoje grijehe te progovarajući o crnim torbama punim novca koje su stizale u HDZ, a ona o tome ništa nikada nije znala-  jedno je od pitanja koje će vjerojatno ostati u kategoriji onih koje se nazivaju vječnom tajnom.

O Sanaderovim prljavštinama Kosor, kako sama reče u nekoliko navrata nije imala pojma. Nju nitko ništa nije pitao, ona u ničemu nije sudjelovala niti je ona ta koja je s njime hodala po ručkovima. Dapače, ona se sa sumnjivim tipovima nije sastajala već je samo marljivo i predano radila. Sanader tako postade zločesti vuk, a ona naivna djevojčica koja se posve slučajno našla u toj priči. Ona je radila za hrvatske interese, a radeći tako domogla se i stana o kojem nerado progovara. Iz njega je pisalo se jedno vrijem,e izbačena srpska obitelj.

Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Vladavina premijerke Kosor

Vrijeme u kojem je Kosor vodila Vladu mora se priznati, u usporedbi s današnjom vladajućom koalicijom i nije tako loše. Obilježile su njenu vladavinu razne mjere štednje, priče o vodama s okusima, famozni harač, broševi, ali i bliskost sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom. Primila je u toj eri u stranku Tomislava Karamarka, a nekoliko mjeseci nakon njegove pobjede na izborima za predsjednika HDZ-a kada na čelo stranke dolazi Tomislav Karamarko, ona leti iz stranke. I to po sličnom onom principu po kojemu se Kosor riješila svojeg Ive Sanadera. Mnogi Jadranki Kosor nikada nisu oprostili financiranje ustanka u Srbu. Kako kažu, Jadranka Kosor tim je činom oživjela zločin koji se obilježava svakog 27. srpnja. Naime, bijaše to njezin ustupak Srbima i Miloradu Pupovcu koji je dvije godine u Saboru HDZ-ovu većinu držao na aparatima.

Tko danas zna što je Jadranka Kosor? Saborska zastupnica, bivša novinarka, premijerka ili pak twitterašica koja svakodnevno odašilje vrlo škakljive poruke i komentare na račun premijera, predsjednice pa čak i samog Tomislava Karamarka? Teško je reći gdje se nju može svrstati. Ali, činjenica koja nikako ne ide u prilog bivšoj premijerki kao političarki jest ta da niti jedne izbore, nikada nije dobila već je vrlo vješto svoju političku karijeru gradila na leđima nekih jačih i upečatljivijih političkih lica.

>>> NIKADA NEĆE POGODITI ŠTO RADI: Provjerite čime se Jadranka Kosor zabavlja za vikend! (FOTO)

>>> JADRANKA KOSOR OPASNIJA NEGO IKAD: Otrovnim strelicama zasula Karamarka i Petrova (FOTO)

>>> VELIKI POTHVAT JADRANKE KOSOR: Napravila nešto što nijedan političar do sada nije!


Komentari