Najnoviji podaci: U Hrvatskoj danas imamo 1182 zaraženih koronavirusom, od toga 331. u Zagrebu

Foto: Darko Tomas / POOL / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas najnovije podatke vezano za novozaražene koronavirusom u Hrvatskoj.

“U Hrvatskoj danas imamo 56 novih bolesnika, što znači da ukupno imamo 1182 bolesnika. Obavljeno je ukupno 10.187 testiranja od čega 1014 danas što znači da je 10 posto testiranih pozitivno”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Od toga je u Zagrebu 331. zaražena osoba, dok ih je u Zagrebačkoj županiji još 93.

“Nažalost, preminula još tri bolesnika, u Dubrovniku, Osijeku i Zadru, svi su bili starije životne dobi te su bili kronični bolesnici. Na respiratoru je 39 bolesnika, a 125 je oporavljenih. Također, 374 je hospitaliziranih bolesnika, njihova prosječna životna dob je 48 godina, a 52 posto je muškaraca i 48 posto žena”, dodao je Beroš te naglasio.

“Epidemiološka linija je i dalje linearna i održimo je takvom poštujući mjere civilne zaštite, zaključio je ministar.

“Svi putnici koji su pristigli danas i jučer u Hrvatsku prolaze istu proceduru. Dočekat će ih granični policajac i epidemiolog koji će ih pregledati i uzeti bris. Na jučerašnja tri leta u zračnoj luci Zagreb uzeli smo briseve svih putnika i nitko nije bio pozitivan na koronavirus”, rekao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

“Imamo 26 djece do 10 godina te 33 do 20 godina, a najveći broj oboljelih je u skupni 50-60 godina”, dodao je Capak.

“Do 11 sati izdana je 44.771 ePropusnica, a odbijeno je 12.884 zahtjeva što je jasan znak da sustav funkcionira. Tijekom dana bit će procesuirani skupni zahtjevi poslodavaca, a sutra će vrijediti još ranije izdane propusnice. Primljeno je 3886 dojava o kršenju samoizolacije, a kod njih 1120 je utvrđeno kršenje, od čega samo jučer 37,” rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

“Također, sigurnost na području Hrvatske nije ugrožena. U padu su sva kaznena djela, a u porastu su samo kaznena dijela organiziranog kriminala i korupcije no to je stoga što se policijski službenici iznimno angažiraju na tim slučajevima”, dodao je ministar.


Komentari