NAJNOVIJI PODACI: U Hrvatskoj 219 novih slučajeva zaraze koronom, umrlo je 7 osoba

Foto: Zagreb.info/Ilustracija

U posljednja 24 sata zabilježeno je 219 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.073. Među njima je 810 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 98 pacijenata. Preminulo je 7 osoba.

Grad Zagreb:

Prema podacima HZJZ-a novooboljelih je 87 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 78.029. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 495 uzoraka, od kojih je 95 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 195 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 263 osobe. Od 195 COVID-om zaraženih osoba: 95 osoba su kontakti COVID + osoba. 60 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a kod jedne je osobe izlaganje moguće tijekom obiteljskog okupljanja. Za 23 osobe obrada je u tijeku. Tri su osobe izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama. Kod šest osoba moguće je izlaganje na radnom mjestu, a jedna je osoba izložena u drugoj županiji.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljeli je jedan korisnik.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 18 učenika osnovnih i šest učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 179 učenika osnovnih i 18 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba. Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.513 aktivnih slučajeva.

Zagrebačka županija:

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirano je 79 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravila je 131 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novooboljelih imaju Vrbovec (11), Velika Gorica (10) i Sveta Nedelja (6).

Trenutno je na području županje aktivno 1160 slučajeva.

Mjera samoizolacije izrečena je za četiri cijela razreda i dio učenika iz dva razreda.


Komentari