‘Najlakši test ikad’ Capakova zamjenica kaže da je samotestiranje djeci vrlo zabavno: 15 radosnih minuta

Foto: N1 Screenshot

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala novu strategiju cijepljenja, kao i ukidanje samoizolacije za učenike i uvođenje samotestiranja.

O novom sloganu za testiranje učenika kaže kako su htjeli napraviti kombinaciju činjenice da djeca stalno rade testove i reći istinu da to nije težak test.

“Najlakši test ikad. I to nam je slogan pa će škole izabrati koji im je draži. Ovo je vrlo jednostavan test. To nije težak test, djeci je vrlo često i zabavan, vrlo rado čekaju rezultat, to je jedno iščekivanje u obitelji, 15 radosnih minuta. U tom smislu bi više voljeli da se gleda nego na ove neke druge načine”, zaključila je Pavić Šimetin.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nova strategija cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš i šef HZJZ-a Krunoslav Capak najavili su jučer novu strategiju cijepljenja prema kojoj će pojačati savjetodavni proces za građane koji se ne cijepe jer se boje, a povećat će se i broj mobilnih timoba za cijepljenje, te promijenit i promotivna kampanja.

Pavić Šimetin za novu strategiju kaže da cijepljenje po kućama mogu obavljati liječnici primarne zdravstvene zaštite kroz kućne posjete, a da kroz mobilne timove žele postati dostupniji građanima. 

Govoreći o rezultatima kampanje za cijepljenje, zamjenica ravnatelja HZJZ-a kaže kako, s obzirom na iskustva koja imamo s cijepljenjem inače, nismo ni mogli očekivati bolji odaziv od onoga koji imamo.

“Mislimo da nije moguće, da bi se ostvario obuhvat cijepljenja koji imaju neke druge zemlje, poput Portugala, a to je velika šteta za Hrvatsku jer s takvim zemljama se takmičimo u turističkoj sezoni“, kaže.

Rekla je da ne možemo očekivati da bi mogli imati odaziv na cijepljenje u veliki postotcima, ali da bi nekoliko postotaka mogli dobiti kroz novu strategiju.


Komentari