Nacrtao zebru kako bi lakše došao do polja pa zaradio prijavu: ‘Ne znam vam ja ništa o tome’

Foto: Facebook

Nevjerojatan prizor osvanuo je u mjestu Škarićevo kod Krapine. Naime, tamo je netko nacrtao ilegalni pješački prijelaz, a mještani tog sela tvrde da je to učinio jedan od poljoprivrednika kao bi brže i sigurnije stigao od kuće do polja. Ima i onih koji kažu da ništa nisu vidjeli.

“Ne znam vam ja ništa o tome. Zebra? Ne znam… Prvi put vidim. Vidim sad da je nešto prefarbano, ali ja vam ne znam ništa. Tu ja živim sa sinom”, otkrila je gospođa ispred čije je kuće osvanuo ilegalna zebra za 24 sata.

No, ubrzo su na teren izašli cestari koji su još u subotu prefarbali lažni pješački prijelaz. S događajem je upoznata i policija, a počinitelja očekuje i prijava.

“Postavljanje “lažnih” prometnih znakova je kazneno djelo, isto kao i micanje pravih. U ovom slučaju radi se o relativno bezopasnom tlocrtnom znaku pješački prijelaz te vjerujem da će “umjetnik” odgovarati samo prekršajno novčanom kaznom, a kako se vjerojatno radi o poljoprivredniku slabijeg materijalnog statusa nadam se da kazna neće biti visoka”, izjavio je prometni stručnjak Goran Husinec za 24 sata.


Komentari