Nacional objavljuje snimku za koju tvrdi kako otkriva naručitelje atentata na Pukanića! ‘Kako je ono rekao Puki? Zaklela se zemlja raju, da se sve tajne doznaju’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Petar Glebov/PIXSELL

Nacional u novom broju piše kako posjeduju snimku telefonskog razgovora u kojoj Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam navodno govori o ulozi Mile Đukanovića u ubojstvu Ive Pukanića. U snimci, piše Nacional, Joca Amsterdam objašnjava zašto nije ranije prokazao Đukanića.

Joca Amsterdam, neosuđeni organizator atentata na Pukanića prvi put je ukazao na naručitelja. To je Milo Đukanović”, piše na naslovnici novog Nacionala.

Riječ je o snimljenom razgovoru koji je, kako piše Nacional, vođen u sasvim drugom kontekstu. U njemu u jednom trenutku Joca Amsterdam, koji je još uvijek u zatvoru, navodno konstatira da je mogao biti slobodan čovjek da je progovorio o ulozi crnogorskog predsjednika u ovoj priči.

Prije nekoliko dana navršilo se 12 godina od smrti jednog od glavnih ljudi Nacionala Ive Pukanića i Nike Franjića. U večer 23. listopada 2008. godine na parkiralištu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške u Zagrebu eksplodirao je motocikl ostavljen kraj automobila.

Počinitelji su brzo pronađeni, uhićeni i osuđeni. Naručitelji ubojstva do danas su nepoznati.

“Kako je ono rekao Puki? Zaklela se zemlja raju, da se sve tajne doznaju. I kad misliš da nema pomaka, dogodi se kao u pjesmi Partibrejkersa da – jedan poziv mijenja sve; 12 godina nakon pogibije Ive Pukanića Nacional objavljuje snimku telefonskog razgovora u kojem je Joca Amsterdam, neosuđeni organizator tog atentata nedavno prvi puta ukazao na naručitelja. To je Milo Đukanović”, napisao je na svom Facebook profilu glavnik urednik Nacionala Berislav Jelinić.

Uz to, dodao je i kako u novom Nacionalu otkrivaju i “tko je tajanstvena Mirjana Prodan, konzultantica osumnjičena zajedno s Petekom i Barišićem, zbog koje se u aferu Janaf umiješala njemačka ambasada; objavljujemo dosad prešućene dokumente iz tog kraka afere, te otkrivamo još nešto – Željka Pokupec, odvjetnica Mirjane Prodan, danima joj ne ustupa zapisnik sa saslušanja; što i zašto Pokupec skriva?”


Komentari