Na svečanom obilježavanju 30. obljetnice stradanja u Škabrnji izaslanstva državnog vrha, donosimo detaljan protokol

Foto: screenshot HRT

Danas se u Škabrnji svečano obilježava 30. obljetnica stradanja Škabrnje u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata. Na obilježavanju će u izaslanstvu Vlade RH sudjelovati ministri Oleg Butković, Ivan Malenica, Marija Vučković, Vili Beroš, Nina Obuljen Koržinek.

Dragan Lozančić, savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost, dolazi kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske.

Program obilježavanja 30. obljetnice stradanja Škabrnje počet će u 9:45 sati. Za 10:10 sati predviđena je Kolona sjećanja – Mimohod do Spomen-obilježja masovne grobnice.

U 10:40 sati bit će položeni vijenci na Spomen obilježju masovne grobnice, a u 11 sati u župnoj Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije bit će služena sveta misa za domovinu i poginule u Domovinskom ratu, koju će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Mimohod – Korak po korak krenut će u 12 sati do Spomen-obilježja na mjesnom groblju Sv. Luka, a u 12:30 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće za civile i hrvatske branitelje kod Središnjeg križa.