NA SNAZI VISOKA OPASNOST OD TOPLINSKOG VALA: Neka vas zamućeno sunce i saharski pijesak ne zavaraju, temperature idu i do 37 stupnjeva, bit će iznimno vruće

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u srijedu nas očekuje pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom te vruće i vrlo vruće, a poslijepodne je u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području moguć poneki pljusak.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni, poslijepodne na kopnu ponegdje s jakim udarima, a na moru i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 stupnjeva Celzijevih. Zbog visokih temperatura izdano je upozorenje za vrućinu za cijelu državu, a što se tiče Zagreba, upozorenje vrijedi do petka kada se očekuje popuštanje.

U srijedu će pak sunce još prekrivati oblaci i saharski pijesak, a za one koji su trenutno na moru, bitno je istaknuti kako će u unutrašnjosti Dalmacije bit će i do 37 stupnjeva na obali između 32 i 35. Noću će također često biti vrlo toplo, zbog čega je na snazi i visoka opasnost od toplinskog vala.

Naposljetku, idućih dana temperatura će još rasti, a vrhunac toplinskog vala bit će u četvrtak i petak. Za vikend će biti malo hladnije uz povremeno moguću kišu.


Komentari