NA SNAZI NOVE MJERE: Svadbe do 50 ljudi, noćnim klubovima zadnje upozorenje

pexels

Zbog velikog broja novooboljelih od koronavirusa u posljednja dva tjedna, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije usvojio je prijedlog o ograničavanju svadbenih svečanosti u ovoj županiji na najviše 50 sudionika.

. Naime, upravo je na svadbama te među povratnicima s ljetovanja na Jadranu detektiran najveći broj novozaraženih.

– Odluka će se primjenjivati od 31. kolovoza. Zasad se ona odnosi samo na svadbe, kojih je najviše i koje su najrizičnije jer se održavaju u zatvorenom prostoru. Međutim, ako se nepovoljna epidemiološka situacija nastavi, ne isključujemo mogućnost uvođenja ograničenja i za druge vrste javnih okupljanja – rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Iz stožera su izvijestili i kako je inspekcijskim nadzorom proteklog vikenda utvrđeno kako neki, obično jedni te isti noćni klubovi ne poštuju odluku o radnom vremenu te rade i poslije ponoći. Zasad su samo upozoreni, no uhvati li ih se da ponovno krše propisane mjere, dobit će zabranu rada u trajanju od 14 dana.

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije u županiji, stožer je donio i odluku o ponovnom uvođenju zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi, odnosno domovima za stare i nemoćne osobe.


NOVE SNAGE: Studenti završnih godina ili netom diplomirani mladi liječnici će raditi posao epidemiologa

Komentari

loading...