Na naplatnima vrlo gust promet, u gradu prohodno

FOTO: Dražen Komar

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb te Paški most i Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku otvoreni su za sve skupine vozila.

Zagrebačke prometnice vlažne su i skliske, prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavajte sigurnosni razmak.

Autocesta A1:

kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

promet je vrlo gust u smjeru Slovenije (kolona se kreće usporeno između naplatnih postaja Trakošćan i graničnog prijelaza Macelj.

Istarski ipsilon:

zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku kolona je duga oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;

kod tunela Učka nema dužih čekanja.

Zbog vjetra, na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas, 20. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).
Na državnoj cesti DC214 Županja-Gunja u mjestu Bošnjaci (Strossmayerova ulica) promet teče usporeno, zbog prometne nezgode.
Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
  • DC502 Smilčić-Pridraga;
  • ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

IZVANREDNI PRIJEVOZ:

Zbog izvanrednog prijevoza sa skupom vozila, od 20.8. od 20:00 sati do 21.8. do 23:45 sati od graničnog prijelaza Bajakova do Gospića moguće su smetnje i povremeni zastoji na relaciji: čv. Lipovac (A3)-čv. Popovača – DC36 – ŽC3124 – DC43 – čv. Ivanić Grad – A3-čv. Ivanja Reka – čv. Lučko – A1 – čv. Gospić- DC534 – DC25 – DC50 – NC590920


Komentari