Muškarac junački porodio suprugu u automobilu: ‘Sve se odvilo tako brzo, moja žena je zapravo heroj priče’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/ Ilustracija

Ono što je trebala biti uobičajena vožnja do bolnice na pregled, pretvorilo se u pravo iznenađenje u obitelji Vuković. Na putu za Split iz smjera Bajnica, Jelenu Vuković uhvatili su trudovi, iako joj je termin bio za deset dana.

Iako je hitna došla dosta brzo, mali Niko porodio se već u autu, a sve zahvaljujući Gordanu Vukoviću, ponosnom ocu po drugi put. Dječak je rođen na prednjem sjedalu kod nadvožnjaka na Sirobuji piše Dalmacijadanas.

“Ja sam već na prvom porodu gleda i fizioterapeut sam po struci pa mi je i to malo pomoglo. Ona je zapravo veći heroj negoli sam ja jer je ona maloga uhvatila sa svoje dvije ruke da ne padne na pod. Njoj je pukao vodenjak prije semafora koji vodi za Stobreč i ona viče ‘vodenjak mi je pukao, vodenjak mi je pukao!’. ‘Ajme meni’, promislio sam. Išao sam provjerit je li mali vani, kažem joj ‘nije još’, i nakon tri sekunde on je već izašao. Ja ga hvatam desnom rukom, ona ga je uhvatila sa obje ruke i stavila ga na prsa”, ispričao je  Gordan.

Oboje su danas sretni i zahvalni što je sve tako dobro prošlo, a hitna je Jelenu zajedno s pupkovinom i bebom prebacila na nosila, a tvrde da ovako nešto još nisu vidjeli.

“Žena iz hitne koja je bila na liniji mi je rekla da ga pokrijemo i tako utoplimo. Njih dvoje su sada u bolnici, mali je zdrav, izvagali su ga, oprali i obavili sve ostalo, sve je pod kontrolom”, kazao je presretni otac.


Komentari