MUP ZAPOŠLJAVA: Nedostaje im radnika na upravnim poslovima, a pogledajte koga još traže

Šalter u Petrinjskoj (Foto: PUZ)

Ministarstvo unutarnjih poslova je danas objavilo prvi dio natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme, a na koje se ravnopravno s ostalim kandidatima mogu prijaviti i osobe s invaliditetom.

Danas objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno (137 radnih mjesta za državne službenike te 2 radna mjesta za policijske službenike).

Od sada raspisanih 127 radnih mjesta njih 107 je u 19 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, dok je 20 radnih mjesta u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu.  Čak 120 radnih mjesta je na neodređeno vrijeme dok ih je 7 na određeno.

Foto: Josko Supic / CROPIX

Najviše mjesta na upravnim poslovima

Najveći broj radnih mjesta odnosi se na liniju rada upravnih poslova. Naime, na područjima rada kao što su prijavništvo / osobne isprave i statusna pitanja stranaca / radne i boravišne dozvole za strance, u proteklom je razdoblju došlo do značajnog povećanja opsega posla, a prethodno provedenim anketiranjem Ministarstvo unutarnjih poslova je utvrdilo da u evidencijama nezaposlenih osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ima kandidata s odgovarajućom stručnom spremom i potrebnim kvalifikacijama.

Svi kandidati koji se prijavljuju na natječaj moraju udovoljavati propisanim općim i posebnim uvjetima za pojedino radno mjesto uz napomenu kako se mogu natjecati i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu njegovog kasnijeg polaganja sukladno Zakonu o državnim službenicima.


Komentari