MUP otišao za Beograd pomoći u istrazi: Cure novi detalji o Matejevim prijateljima

Foto: Screenshot

Jedanaesti je dan potreage za Matejem Perišem koji je nestao iz beogradskog noćnog kluba Gotik u noći s 30. na 31. prosinca. Intenzivna potraga nije polučila rezultate pa su iz Zagreba po nalogu MUP-a poslani policajci koji bi beogradskim kolegama trebali pomoći u istrazi. No, iako svakog dana cure novi detalji koji bi mogli pomoći rasvijetlili slučaj nestanka mladića iz Splita, raspleta nema.

No, Večernji list došao je u posjed fotografije nastale u kombiju u kojem su bili Matej i prijatelji na putu za Beograd. Ekipa od sedam mladića iz Splita prvo je automobilima otišla u Zagreb, a zatim su tamo unajmili kombi s kojim su krenuli 30. prosinca u Beograd gdje su iznajmili apartman.  Javnosti je već poznato da su među ekipom bila dva brata koja su već imenom i prezimenom govorila za medije. Navodno je riječ o sinovima viđenijeg splitskog poduzetnika, prenosi Večernji.

Osim njih i Mateja u kombiju su bila još četvorica mladića između 25 i 29 godina. Večernji list raspolaže s identitetima Periševih prijatelja iz kombija ali neće ih objaviti zbog poštivanja njihove privatnosti ali i zaštite istrage, objavili su.

Jedan od prijatelja u Matejevom društvu te večeri završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije i njegovi poznanici Večernjem su rekli da je iz uredne i ugledne obitelji, a otac mu je vlasnik dobrostojeće građevinske i projektantske tvrtke. On je Periša poznavao iz gimnazije Vladimir Nazor gdje su zajedno išli u školu. Kako smo doznali, on se nije intenzivno družio s ekipom koja je krenula za Beograd već sporadično. Još jedan mladić je na fotografiji u kombiju na putu prema Beogradu. On je završio srednju Tehničku prometnu školu te se profesionalno bavio rukometom, a tijekom karijere je igrao čak i za njemačke klubove. Trenutno je zaposlen kao djelatnik na splitskoj željeznici i još uvijek igra rukomet u jednom niželigašu. Mladić koji na fotografiji sjedi za volanom pohađao je splitsku matematičku gimnaziju, a nismo uspjeli saznati je li obrazovanje nastavio na studiju.  Neslužbeno je Večernji doznao i da je u kombiju bio i Matejev prijatelj o kojem se doznaje tek da je profesionalno igrao mali nogomet. Večernji list pokušao je stupiti u kontakt s nekolicinom Matejevih prijatelja s fotografije no nitko nije htio razgovarati.

Izvor Večernjeg koji je detaljno upućen u istragu i poznaje sve navedene mladiće rekao je da spomenuti prijatelji ne istupaju u javnosti jer ih se po društvenim mrežama i dijelu medija tretira kao kriminalce.

“Dečki su dali iskaz tamo gdje su trebali, prošli su poligraf. Zar stvarno netko vjeruje da bi njih šest do te mjere uskladilo priču da ih niti srpska niti hrvatska policija ne bi ostavila na daljnjoj obradi. Kazali su mi da ne žele istupati u medije i lešinariti dok svi neizvjesno i tužno čekaju rasplet ovog događaja. Razgovaraju s onim ljudima s kojima trebaju. Zašto bi oni davali intervjue i svoje ime povezivali s nekom sumnjivom pričom? To ne znači da ne surađuju i da nisu zabrinuti”, kazao je naš sugovornik Večernjeg.


Komentari