MRAK TARITAŠ O MOSTOVOM REFERENDUMU ‘U zemlji koja ima preko 11 tisuća mrtvih nitko nema pravo na podrivanje najnižih strasti’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborkska zastupnica i šefica GLAS-a i gradska zastupnica, Anka Mrak Taritaš za Zagreb.info otkriva stav oko Mostovog referenduma kojim žele ukinuti “stožerokraciju”, te kako politički stoji po pitanju uvođenja obaveznog cijepljenja.

Što se tiče uvođenja obaveznog cijepljenja, kaže da je “mišljenja da svatko treba imati slobodu izbora”. No, po pitanju ograničenja tu je puno rigoroznija.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Podsjetimo, prije mjesec dana u Saboru tijekom slobodnog govora, pozvala je Vladu da pojača kampanju cijepljenja, ali i da se uvedu ograničenja za necijepljene. “Sad je trenutak da se ljudima kaže – ne možete na posao, u trgovine, u kafiće i restorane, ne možete više nigdje ako niste cijepljeni.“

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Pitali smo i Anku Mrak Taritaš hoće li potpisati Mostov referendum.

“Referendum Mosta je populizam i populizam ne podržavam. Političari moraju imati jasne stavove, a ne jedne vikendom, a druge preko tjedna. U zemlji koja ima preko 11 tisuća mrtvih nitko nema pravo na podrivanje najnižih strasti.”

No, hoće li potpisati referendum za koji Most sutra kreće skupljati potpise – nije odgovorila.

 

Komentari