Mostovci kreću u prikupljanje potpisa za referendum: ‘Parapolitičko tijelo nema pravo donositi odluke na razini zakona’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Most će pokrenuti inicijativu za prikupljanje potpisa kako bi mogli organizirati referendum protiv uvođenja covid potvrda.

Najavili su na presici da će za vikend početi s prikupljanjem potpisa.

“Danas u Hrvatskoj ne postoji osoba koja je cijepljena ili necijepljena, liberalna ili konzervativna koja je zadovoljna radom ovog stožera. Zbog toga smatramo da ovo parapolitičko tijelo nema pravo donositi odluke na razini zakona. Pogotovo ne odluke poput covid-potvrda koje selektivno utječu na prava ljudi. Danas je potvrđeno i u znanstvenim istraživanjima i u praksi da te covid-potvrde ne ograničavaju širenje virusa. To je razlog zbog kojeg pokrećemo referendumsku inicijativu o ukidanju covid-potvrda”, rekao je Božo Petrov.

Miletić smatra da je ova inicijativa najsnažniji, najmnogoljudniji i najveći proces za slobodu koji se događa od Domovinskog rata. “

Do ovog trenutka nam je prijavljeno 35.670 građana RH koji su dali privolu, ispunili sve podatke i koji žele sudjelovati kao volonteri u prikupljanju potpisa. To je jasna poruka Andreju Plenkoviću i njegovim politika. To je jasna poruka Stožeru. Pozivam svakog građanina RH da se prijavi i izađe van izvan udobnosti vlastitog doma, sada je čas da se borimo za slobodu svakog građanina”, rekao je Miletić.

Marija Selak-Raspudić smatra da je i desnica i ljevica kritizirala stožer te da se ovakvim odlukama ograničavaju slobode.

“Svi su kritizirali, ali mi smo odlučili djelovati. Želimo da odlučuje narod, narodu treba vratiti vlast, ali i vratiti vlast saboru u kojem sjede njegovi legitimni predstavnici”, zaključila  je.

Nino Raspudić smatra kako je testiranje potrebno i cijepljenima i necijepljenima sve dok traje vrhunac zaraze.

Komentari