KATASTROFA MORH pozvao novinare u vojarnu, Milanović najavio da izjava neće biti, a Banožić se okrenuo i otišao

Foto: N1

Danas su se u Našicama trebali susresti dvojica političara koji pune medijske stupce friškim vijestima iz osobnih i državnih obračuna – predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić.

Dugoočekivani susret pratio se sa strepnjom jer su zbog protokolarnih dužnosti posljednjih tjedan dana, obojica morala šutjeti. Prilika za novu “čašicu razgovora” ukazala se na svečanom ispraćaju hrvatskih vojnika u NATO operaciju na Kosovu, no do razgovora barem u dvosmjernoj komunikaciji nije došlo.

Foto: N1

Naime, Ministarstvo obrane je novinare pozvao na ispraćaj, ali je Milanović, isto tako, poslao medijima obavijest da sudjelovanje medija nije predviđeno. Upravo zato, novinari jutros nisu pušteni u krug vojarne. No, Milanović se na ispraćaju pojavio, ali Banožić nije. O svemu se oglasio na Facebooku:

Dolaskom pred vojarnu Banožićev je vozač okrenuo auto i vratio se. Iz MORH-a su objavili kako ministar nema uvjeta za rad, ali i da je predviđeno obraćanje samo predsjednika Milanovića.

Milanović je pak “počastio” novinare svojim izjavama od kojih izdvajamo onu o “sitnom tatu”:

“Ministar se u zadnji tren nije pojavio. Bio je najavljen, a i djetetu je bilo jasno da je to manevar da sa svima skupa manipulira”, rekao je Milanović, pa dodao da se ministar najavio i onda kao zadnji sitni tat ne dolazi. Rekao je Milanović da će ubuduće na ovakvim događajima dnevna politika biti isključena.

Tema je bila i prosvjed

Upitan je Milanović osjeća li se odgovornim za prosvjed, jer je otvoreno govorio protiv uvođenja covid potvrda: “Naravno, ja sam crveni Zoka i radim sve protiv Hrvatske. Što je to?”

“Ovo što se sad događa dolazi iz brojih europskih gradova, dolazi i od briselskih tupoglavaca, ali nema ga u Skandinaviji. Ovo je bilo kaotično, spontani revolt. Došli su i školovani ljudi, cijepljeni, koje ja znam, došli su tamo zbog revolta, nisu došli slušati idiota Franciškovića, bio je tamo i Miro Bulj, koji s pravom misli da mu je tamo mjesto”, rekao je Milanović i dodao da je na prosvjedu bilo 50.000 ljudi.

Komentari