Molitelji u Zagrebu pripremaju iznenađenje: Imaju veliki razlog za svečanost

Molitelji na Trgu bana Jelačića (Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Povodom blagdana Blažene Djevice Marije od Krunice, u subotu, 7. listopada održat će se Svjetska molitva krunice.

Uz Zagreb, na čast Gospe od sv. Krunice molit će se i u Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

(Video/Foto) Brutalne poruke moliteljima: ‘Prosvjednice se skidale, policija odvela jednog muškarca’

1 euro = 7,53450 kuna

‘Potičemo i ostale hrvatske gradove da nam se pridruže u molitvi’, poručuju organizatori koji stoje iza projekta Muževni budite i bratstva Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina.

‘U Hrvatskoj će taj dan označiti i godinu dana od prve javne molitve krunice, u kojoj je sudjelovalo više hrvatskih gradova. Zbog toga će u Zagrebu, ali i u drugim gradovima, nadolazeća prva subota u mjesecu biti svečano obilježena’, ističu organizatori i dodaju da će se, prema posljednjim podacima, krunica moliti u više od stotinu gradova iz tridesetak zemalja.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

‘Vidimo se 7. listopada, u 8.30 h, u Zagrebu, na Trgu bana J. Jelačića, Trgu svih Hrvata! Pozivamo muškarce svih uzrasta da se okupe i mole krunicu u javnosti’, poručuju.

Podsjetimo, riječ je o inicijativi koja je u posljednjih godinu dana izazivala brojne polemike, pa čak i prosvjede.

I ovoga puta okupljeni će, između ostalog, moliti za ‘domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke, za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova’.

Molitelji s trga imaju novu akciju: Evo gdje sada vode muškarce


Komentari