Mokri i skliski kolnici: Prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama!

FOTO: Flickr

Stanje na hrvatskim cestama.

Vozit će se po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Tijekom dana povremeno je moguća kiša i lokalni pljuskovi, a u gorskim predjelima snijeg pa vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Hrvatski autoklub organizira preventivno-sigurnosnu akciju Dani tehničke ispravnosti motocikala od 18. do 22. travnja 2017.god. U svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj vozači mogu obaviti besplatan tehnički pregled (ukoliko u tom razdoblju ne moraju na redoviti tehnički pregled radi registracije motocikla).

Dana 18. travnja na cestama Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije vozit će se međunarodna cestovna biciklistička utrka „Tour of Croatia“ s početkom u 11,23 sati u Osijeku i završetkom u 17,08 sati u Koprivnici. Trasa utrke: Osijek-Josipovac–Črnkovci-D2 Slatina–Kloštar Podravski–Koprivnica –D2 Ludbreg–Cvetkovec–Zrinski trg–Koprivnica.

Pojačan promet u jutarnjim satima bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Maclju i Bregani u kontinentalnom dijelu Hrvatske, te na Kaštelu, Plovaniji i Rupi u Istri i Primorju. Pojačanog prometa bit će na graničnim prijelazima s BiH u Posavini u oba smjera te sa Srbijom na ulasku u zemlju.

Mogući su poremećaji u plovidbenom redu za trajekte i katamarane, zbog jake bure i juga.


Komentari