MLINARIĆ: Kad Martina Štefančić dobije ulicu na inicijativu SDSS-a, može je dobiti i Aleksandra Zec

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta održao je danas u Saboru konferenciju za medije povodom prijedloga da se po Aleksandri Zec nazove ulica u Zagrebu.

“Od 402 djece u Hrvatskoj, svi znaju za Aleksandru Zec. Mislim da je to nepravedno prema drugoj djeci koja su stradala. Jer svi su oni nevini. Martina Štefančić ubijena je u Borovu Selu 21.03.1992. Na vlasti u Borovu selu je SDSS. Zašto Milorad Pupovac i potpredsjednik Vlade Milošević ne kažu vlastima tamo da daju ulicu Martini Štefančić?” poručio je Mlinarić.

“Dijete je ubijeno nakon pada Vukovara, već i kada je UNPROFOR bio u Hrvatskoj, ubijena je sa svojom bakom i stric je teško ranjen. Na kraju krajeva nitko nije ni osuđen za to monstruozno ubojstvo. Kad Martina Štefančić dobije ulicu u Borovu Selu na inicijativu SDSS-a, stvarno ne vidim razloga zašto je ne bi dobila i Aleksandra Zec u Zagrebu. I svako drugo dijete koje je poginulo u drugim gradovima da dobije svoju ulicu” poručio je.

“Vidjeli smo ljetos 15. srpnja kada je donesen Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata da se HDZ skrivao iza tih 402 djece da nisu riješeni niti kroz Zakon o civilnim žrtvama rata i kroz taj će Zakon zapravo provesti krvnike koji su pucali po Slavonskom Brodu, Vukovaru, Karlovcu, na kraju i po dječjoj bolnici u Klaićevoj” rekao je Mlinarić.

Na pitanje novinara ne misli li da bi Aleksandra Zec trebala biti simbol djece poginule u Hrvatskoj, Mlinarić je rekao da misli da bi simbol trebalo biti 24 djece iz Vukovara.

“Mislim da je to veći simbol, jer tu je bilo svašta, ja sam na svojoj koži osjetio njihovu laž i propagandu na svojoj koži. Čitao sam Večernje novosti koje su opisale da 21. 11. 1991. kad smo mi već bili u logoru u Srbiji, oni su na naslovnici svojoj objavili da smo pekli 20 djece u rernama u Vukovaru. Zbog toga su neki ljudi stradali. Da se to stvarno dogodilo, možete misliti što bi stvarno bilo. Ne kažem za Aleksandru Zec da nije zločin. Zločin je i to monstruozan” poručio je Mlinarić.