Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš, poznat i uzrok smrti! Oglasio se Plenković

Matej Periš (Foto: MUP/Privatni album)

Višemjesečna potraga za Matejem Perišem doživjela je epilog ovog četvrtka. Rezultat obdukcije pokazao je ono čega su se svi pribojavali. Naime, u jutarnjim satima je završena DNK analiza tijela pronađenog u Dunavu kod Ada Huje, a o rezultatu su se oglasili iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

“Ministarstvo unutarnjih poslova službeno priopćava da je analizom DNK-a tijela koje je jučer oko 9.20 sati pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. prosinca prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i poduzimali sve mjere i radnje kako bi ga pronašli i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju grada Beograda”, priopćio je MUP Srbije.

Premijer izrazio sućut

Na samom početku sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji Periš.

“Razgovarao sam jučer s Nenadom Perišem, žao nam je da se to dogodilo i zahvaljujem policiji Srbije na suradnji proteklih mjeseci. Još jednom u ime cijele vlade izražavamo našu sućut u ovom tragičnom događaju”, rekao je premijer.

Nenad Periš: ‘Što god da je, suočit ću se s istinom’

Otac nestalog Mateja, Nenad Periš, stigao je kasno sinoć u Beograd i za Telegraf.rs poručio:

“Rekli su mi da će na osnovu DNK utvrditi da li je riječ o mom sinu. Iz onoga što znam po svemu sudeći radi se o mom Mateju i to na osnovu DNK-a analize. Što god da je, suočit ću se s istinom”.

Informaciju je potvrdilo i Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

“Dežurni zamjenik Višeg javnog tužitelja u Beogradu obavio je očevid i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada nepoznate osobe, kao i uzrok smrti”, objavilo je tužiteljstvo.

Zajedno s MUP-om, tužiteljstvo će, kako je navedeno, “blagovremeno obavijestiti javnost” o rezultatima zatraženih analiza koje radi Institut za sudsku medicinu u Beogradu.

Nestanak uoči proslave Nove godine

Tijelo je nađeno osam kilometara nizvodno od mjesta gdje je zadnji put viđen Matej Periš.

Dvadesetsedmogodišnji Splićanin Matej Periš nestao je kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba “Gotik” gdje je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

U međuvremenu je MUP Srbije pregledom snimki sa svih nadzornih kamera i na temelju raspoloživih informacija, napravio potpunu rekonstrukciju njegova kretanja po izlasku iz kluba, o čemu je detaljno izviješten i MUP RH.


Komentari