MISLIO DA CILJA DIVLJAČ! Lovac upucao dvije osobe, 47-godišnjak poginuo, maloljetnik teško ranjen. Stigla mu presuda

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL, Ilustracija

Tijekom lova na divlje svinje, nakon što je pao mrak, lovac Stjepan Domitrović (65) zauzeo je sjedeći položaj i ispalio hitac u smjeru siluelte. No, umjesto životinje, Domitrović je pogodio drugog lovca Tomicu Lonačara (47) i teško ranio 17-godišnjeg Antonia Romeka.

Kobni hitac te je travanjske večeri 2013. na licu mjesta, u šumskom predjelu “Mlinička” blizu Koprivnice i Bjelovara, usmrtio nesretnog lovca, a Domitrović je ovih dana proglašen krivim. Odlučeno i o odšteti koju su od lovca tražila braća ubijenog, koji bi trebali dobiti oko 370.000 kuna odštete plus zatezne kamate pa se cijeli iznos, postane li ta presuda pravomoćna, može popeti na više od pola milijuna kuna. No, sigurno će uslijediti lovčeva žalba na presudu, doznaje Danica.

Naime, u optužnici stoji da je Domitrović, “ne uvjerivši na nedvojben način u što puca, ispalio u pravcu šumskog puta i uočene siluete hitac iz lovačke puške marke Češka zbrojovka. U tom trenutku šumskim putem prilazili su Lončar i Romek, a hitac je pogodio Tomicu u predjelu desnog ramena, zadavši mu ustrijelnu ranu od koje je na mjestu događaja preminuo, dok je Antonia isti hitac pogodio u predjelu lijeve podlaktice zadavši mu tešku tjelesnu ozljedu”.

Ranije je u odvojenom postupku mladom Romeku dosuđena odšteta od 17.000 kuna. U oba slučaja iznos odštete niži je za 20 posto jer su sudovi cijenili kako je toliki doprinos žrtava štetnom događaju s obzirom da su po mraku ušli u šumu u trenutku dok je tamo bio organiziran lov.


Komentari