MIRELA HOLY PODNIJELA OSTAVKU: Evo zašto je odustala od mjesta predsjednice ORaH-a

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Svjesna svoje odgovornosti za sadašnje stanje u stranci, predsjednica Mirela Holy je istaknula kako njena ostavka nije napuštanje broda koji tone.

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy podnijela je formalnu ostavku na funkciju predsjednice stranke putem dopisa članicama i članovima stranke 7. prosinca 2015. godine. Podnošenje ostavke izraz je odgovornosti predsjednice stranke za neispunjavanje planiranog rezultata iz Plana rada za 2015. godinu na parlamentarnim izborima održanih prije mjesec dana. Vanjske i unutarnje razloge postignutog rezultata, predsjednica je iznijela Izvješćem o radu stranke 2015. godine koje je podržalo Predsjedništvo ORaH-a na 19. sjednici, održanoj 29.11.2015. godine te Glavni forum ORaH-a na 21. sjednici održanoj 6. prosinca 2015. godine, slijedom kojeg je usvojen i Plan rada stranke za 2016. godinu koji predviđa promjene u radu stranke koje su potrebne za uspješan rad u budućnosti.

Ostavka je čin političke odgovornosti

Svjesna svoje odgovornosti za sadašnje stanje u stranci, predsjednica Mirela Holy je istaknula kako njena ostavka nije napuštanje broda koji tone. Ostavka je čin političke odgovornosti koji bi se trebao podrazumijevati u političkom djelovanju, smatrajući kako nema mogućnosti promjene i uspjeha bez osobne odgovornosti vodstva političkih organizacija. Naglasila je kako napuštanje funkcije predsjednice ORaH-a nije lako, ali je nužno jer je loš rezultat na izborima velikim dijelom posljedica i njenog karaktera zbog kojeg stranka trpi štetu. Kao političarka idealistica, svjesna je da ne živimo u idealnom svijetu, a u politici nažalost, ovi su izbori pokazali, nisu dovoljne dobre ideje, dosljednost i poštenje.

Svoje ostavke na funkcije potpredsjednice i potpredsjednika stranke podnijeli su i Božana Zadro te Davor Šrklec, 7. I 8. Prosinca 2015. godine.. ORaH-u sada predstoje obavezni unutarstranački redovni izbori (koji se preklapaju s izvanrednim, uslijed podnijetih ostavki) predviđeni Statutom nakon izbora za Hrvatski sabor u roku od tri mjeseca te će po njihovoj provedbi stranka dobiti novo vodstvo.

Komentari