Ministrica Divjak poslala upute školama kako bi mogli organizirati nastavu na daljinu

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je danas, povodom epidemije koronavirusa, objavila upute osnovnim i srednjim školama kako bi mogli organizirati nastavu na daljinu.

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) upućuje škole na pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije kako bi u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije učenicima i nastavnicima osigurali učenje i poučavanje na daljinu.

1. Uspostavljanje komunikacijskih kanala

Prioritet je osigurati protočnost točnih i cjelovitih informacija i to između MZO-a i ravnatelja škola, između ravnatelja škola i odgojno-obrazovnih djelatnika i između škole i učenika te roditelja.

Također, u uputama se moli škole da navedene aktivnosti provedu što ranije, a najkasnije do ponedjeljka, 16. ožujka do 12 sati.

2. Praćenje i potpora

Sve nove obavijesti paralelno će se objavljivati na stanicama MZO-a, CARNET-a, Škole za život, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Potpora predmetnim nastavnicima pružat će se u odgovarajućim predmetnim virtualnim učionicama na Loomenu u kojima se provode redovite edukacije za Školu za život”.”, stoji u dopisu ministarstva.

Danas je premijer Andrej Plenković sazvao sastanak s nadležnim ministrima kao i članovima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kako bi uveli nove mjere i aktivnosti u suzbijanju zaraze koronavirusom. Tom su prilikom donijeli odluku kako se zatvaraju sve škole u Istri.

“Donijeli smo nekoliko odluka. Prva se odnosi na istarsku županiju. Danas sam bio u kontaktu s istarskim županom, dobili smo od njega i od njegovih službi s obzirom na ozračje u Istri, dnevne migracije kao i želju da se poduzmu određene mjere kako bi se primirila situacija u Istarskoj županija, da se sagleda mogućnost davanja suglasnosti na obustavu rada škola i visokih učilišta te dječjih vrtića. Predlažemo da se od petka obustavi nastava u osnovnim, srednjim školama i fakultetima”, rekao je Plenković.

Komentari