MINISTARSTVO TVRDI DA UDRUGA FRANAK LAŽE! Kažu da zastupnica RH nije dala lažan iskaz

Goran Grlić Radman (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova su snažno odbacili kao neistinite tvrdnje Udruge Franak, da je zastupnica Republike Hrvatske pri Sudu EU dala lažni iskaz, a vezano za konverziju kredita u švicarskim francima u kredite u euru.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) snažno odbacuje neistinite tvrdnje da je zastupnica Republike Hrvatske pri sudu Europske unije dala lažni iskaz. Stajalište izneseno pred Sudom EU izrađeno je od strane nadležnog tijela i usvojeno u okviru redovite procedure”, izjavio je popodne novinarima državni tajnik Ministarstva Zdenko Lucić.

Državni tajnik je istaknuo kako je stajalište u skladu s argumentima kojima Vlada RH odbija dovođenje u pitanje ustavnosti Zakona, a potom i usklađenosti s pravom Europske unije.

Koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak Goran Aleksić rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu da je “agentica Vlade na Sudu EU Gordane Vidović Mesarek dala niz lažnih iskaza, koji nemaju utemeljenje ni u Zakonu o konverziji niti u činjenično-pravnoj situaciji koja je bila aktualna u vrijeme konverzije” i tako nanijela štetu potrošačima koji su konvertirali svoje kredite.

Aleksić je rekao i da je Udruga Franak podnijela kaznenu prijavu protiv Vidović Mesarek.

Komentari