MINISTARSTVO ŠALJE INSPEKCIJU U ŠKOLU: Roditelji su za nasilje saznali od djeteta koje se požalilo na bolove! Udarali su ga šakama i gazili ga po licu

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Nakon što su zadarski mediji objavili šokantnu priču o premlaćivanju jedanaestogodišnjeg dječaka, učenika petog razreda u Biogradu koje se dogodilo 24. rujna ove godine, iz resornog ministarstva u ponedjeljak su najavili slanje inspekcije koja će sve ispitati.

Kako je dječakova majka izjavila, njezina sina je u wc-u dočekalo desetak starijih učenika koji su ga udarali šakama, a kad je pao na pod, jedan mu je stao na glavu i ugazio na lice. Razdvojila ih je profesorica engleskog jezika.

Dječaka su roditelji odvezli u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu napravili rendgen i ultrazvuk, a uočene su dvije traume od udaraca u području trbuha, zbog čega je zadržan na promatranju.

“Tko je čiji sin i čiji je otac na funkciji, mene ne zanima, ali nema šanse da će ikada više to ići na štetu nekog djeteta kao što se to dogodilo u slučaju našeg sina”, izjavila je u ponedjeljak majka premlaćenog dječaka za Zadarski.hr.

Pokrenut inspekcijski postupak

“S obzirom na to da ravnatelj nije obavijestio Ministarstvo o događaju, pokrenut je inspekcijski postupak. Najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja. Odgojno-obrazovne ustanove trebaju biti mjesto nulte stope tolerancije na nasilje, sigurna mjesta i mjesta gdje će učenici i studenti razvijati socijalne vještine i oblikovati stavove i vrijednosti kako bi od najranije dobi naučili prepoznati i spriječiti sve vrste nasilja” poručuju iz Ministarstva ministra Radovana Fuchsa, prenosi Zadarski.

Inspekcija će u školu biti upućena idućih dana, a dječakovi roditelji u ponedjeljak su za Zadarski potvrdili kako će ustrajati u zaštiti svog djeteta i sudskim putem.

Istaknuli su kako škola nije postupala po protokolu u slučaju vršnjačkog nasilja te da su za mučan slučaj saznali tek od djeteta kad im se požalio na bolove.

“Dakle, sve što se prijavilo vezano uz nasilje nad našim sinom, od policije do dječje psihologinje, poduzeli smo mi sami! Škola ga je poslala na nastavu kao da se ništa nije dogodilo.

I zato u ovom trenutku tražimo da ravnatelj odstupi sa svoje dužnosti jer očito nije sposoban obavljati taj posao”, rekla je ogorčena majka za Zadarski.


Komentari