Ministarstvo obrazovanja danas će objaviti detaljne preporuke i plan za početak školske godine

foto:screenshoot/NovaTV

Detaljan plan i preporuke za početak školske godine Ministarstvo obrazovanja trebalo bi objaviti večeras. Za Nova TV kažu da će se te preporuke nadovezati na upute koje je već objavio stožer, a trebale bi dati jasnije odgovore na pitanja što učiniti u kojem scenariju.

Nastava će se u novoj školskoj godini organizirati ovisno o mogućnostima i veličini škole, a čekaju se dodatna objašnjenja vezano za prijevoz učenika koji se ne bi trebali miješati, kao i upute za produženi boravak. U međuvremenu sami razrađuju plan za najteže situacije te šalju i upute roditeljima.

“Ako treba mjerit ćemo i temeperaturu. Samo je najbitnije zdravlje i da se krene, da djeca ne zaostaju – da nisu doma, da se bilo što pokreće na neki način”, kazao je za Dnevnik.hr otac iz Zagreba.

“Pretpostavljamo da će se situacija riješiti na dobrobit djeteta, jer nemogućnost organizacije dnevnog boravka ima reprekusije i na organizaciju rada i života roditelja, pa sam sigurna da će rješenje biti dobro”, rekla je za Novu Tv ravnateljica Ljiljana Klinger iz OŠ Matija Gubec.

APSURD U ZAGREBU: Učenici koji inače ne pohađaju vjeronauk, zbog koronavirusa će morati

Komentari