MINISTARSTVO GA IZVUKLO! Hrvat koji je dragovoljno otišao u Ukrajinu, zaprimljen u KB Dubrava: Kaže da nije niti sanjao da će biti ranjen

KB Dubrava (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

U Hrvatsku je noćas iz Ukrajine pristigao naš državljanin, ujedno i dragovoljac ukrajinske vojske, koji je ranjen u Harkivskoj oblasti.

Kako bi ga se uopće tu moglo prevesti, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uložilo je velike napore, a pacijent je u konačnici hospitaliziran u KB Dubrava.

Rekao je kako se osjeća dobro te da je punog srca otišao pomoći ukrajinskom narodu, no da nije niti sanjao da će biti ranjen.

“Pacijent je primljen u KB Dubrava u Kliniku za plastičnu kirurgiju s teškim tjelesnim ozljedama, ali izvan je životne opasnosti. Ima teške tjelesne ozljede. Radi se o ozljedama ruke i noge, no pacijent je stabilan”, rekao je doc. dr. sc. Krešimir Martić, dr. med., predstojnik Klinike za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB-a Dubrava za HRT.

Pacijent se nalazi na dodatnoj obradi kojom će se utvrditi vrsta i težina ozljede i vjerojatno će se morati planirati operativni zahvat, a oporavak će ovisiti i o tijeku operacije i vrsti ozljede.


Komentari