Ministarstva raspisala pozamašan broj natječaja na neodređeno: Traže se prevoditelji, savjetnici, inspektori…

FOTO: Ivan Klindić

Ovog bi mjeseca čak 326 novih državnih službenika moglo dobiti posao u ministarstvima, uz ugovor na neodređeno vrijeme, što pokazuju brojni natječaji u Narodnim novinama koje su razna ministarstva raspisala prošlog mjeseca.

Natječaje su raspisala razna ministarstva, a najviše novih zaposlenika traži Ministarstvo financija, to jest Carinska i Porezna uprava. Ministarstvo financija traži stručne suradnike, savjetnike i više inspektore, 120 novih djelatnika. Porezna uprava traži 69 službenika, a najviše upravnih savjetnika i referenata. Tu su i natječaji za poreznike po ispostavama, financijske inspektore i prevoditelje, piše Jutarnji list. Carinska pak uprava traži 37 novih zaposlenika. Od toga je najviše carinika ta carinske urede u cijeloj zemlji.

Velik broj natječaja raspisalo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, njih 55. Radi se o stručnjacima za inspekciju sigurnosti cesta i prometa, službenika za željeznički promet i žičare, radnicima u sektoru za pomorce, lučkim kapetanijama i službi za proračun te u glavnom tajništvu. 28 novih službenika traži i ministarstvo Tome Medveda, nakon što je jesenas već raspisalo natječaj za 50 novih djelatnika. Od 28 novih djelatnika, 22 će raditi u Upravi za psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć. 19 radnih mjesta popunit će i Ministarstvo državne imovine, a 8 Ministarstvo uprave.

Nadalje, Jutarnji list piše da su državne uprave ranije razvile aplikaciju Circa, pomoću koje inače rade mobilnost i premještaje na radna mjesta unutar državne službe, no sada ne uspijevaju preraspodijeliti radnike već zapošljavaju nove. Ministarstvo uprave je ipak priopćilo da je tek 0,2 posto zaposlenika u državnoj službi tijekom prošle godine izrazilo želju za premještajem.


Komentari