MINISTAR OSTOJIĆ: ‘Ja ću biti na čelu izbjegličke kolone, a ako će netko nekoga strijeljati, neka strijelja mene!’

Facebook

“U redu, postavite ogradu, ali ako niste spremni pucati na ljude, ona neće nikoga zaustaviti. Ja ću biti na čelu izbjegličke kolone, a ako će netko nekoga strijeljati, neka strijelja mene”, rekao je Ranko Ostojić.

Komentirao je i izjavu slovenskog premijera Mire Cerara koji je hrvatsku politiku prema izbjeglicama nazvao “neeuropskom”.

“Vašem je premijeru već odgovorio naš premijer Zoran Milanović, a što se tiče našeg postupanja s izbjeglicama, hrvatska policija u 35 dana ni jednom nije upotrijebila sredstva prisile nad 225.000 izbjeglica niti je ikoga tjerala u rijeku. Kakav bi motiv imali za to, te optužbe nisu utemeljene”,  naglasio je Ostojić.

Kazao je i kako je od ponedjeljka u Grčkoj glavni problem nekontrolirani val izbjeglica koji se kreću prema središnjoj Europi, dok su Hrvatske i Slovenija samo žrtve koje nisu krive za nastale prilike, a slovenske je tvrdnje kako Hrvatska namjerno tjera migrante u hladnu Sutlu te da među državama nema komunikacije nazvao nepotrebnim zaoštravanjem i propagandom, prenosi RTL.

“Ne može Slovenija ograničiti prihvat migranata na 2.500 ljudi ako ih mi primamo 10.000 dnevno”, kazao je Ostojić za vodeći ljubljanski dnevnik, krajem tjedna u Opatovcu.

“Treba inzistirati da se obrana schengenske granice provodi u Grčkoj, gdje je izvor svih problema, a ne u Sloveniji, Hrvatskoj ili Srbiji”, tvrdi ministar Ostojić.

Iako je Grčka u Schengenskom prostoru i morala bi registrirati sve migrante i izbjeglice, ona, po podacima Hrvatske, obavlja relokaciju migranata mimo dogovora s EU-om i prazni svoje izbjegličke kampove, te ljude upućuje prema balkanskoj ruti u Europu, upozorio je Ostojić.


Komentari