Ministar Fuchs: Škola u svim županijama počinje od 7. rujna!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Sastanak nacionalnog stožera s predstavnicima lokalnih stožera je završio. Predsjednik Nacionalnog stožera Davor Božinović nije htio otkriti detalje o tome što su zaključci sastanka, poručio je da će sve reći na konferenciji za medije Stožera u 14 sati.

“Idemo prema konkretnim mjerama u žarištima gdje se koronavirus pojavljuje”, rekao je Božinović.

Zamjenik župana Brodsko-posavske županije i načelnik stožera Stjepan Bošnjaković za N1 je napomenuo da su jučer imali rekordan broj novozaraženih.

“Imali smo 25 novih slučajeva, ali nema posebnih žarišta. To su uglavnom povratci s ljetovanja, svadbe i noćni klubovi, od svega pomalo. Situacija je složena.”

Istaknuo je da će na sastanku lokalnog stožera danas ili sutra odlučiti i o donošenju novih mjera za tu županiju, posebno vezano uz rad noćnih klubova i organizaciju svadbi.

“Razmišljamo o određenim mjerama, imat ćemo sjednicu lokalnog stožera i donijeti prijedloge. Tiču se mogućnosti rada noćnih klubova jer u inspekciji se vidjelo da se dobar dio mjera ne poštuje, rade duže od ponoći. Razmišljamo i o svadbenim svečanostima. Ovaj vikend smo imali 11 svadbi, od 120 do 300 ljudi, to su potencijalna žarišta pa razmišljamo o tim ograničenjima”, rekao je Bošnjaković.

Ministar Radovan Fuchs rekao je kako će nastava u svim županijama početi 7. rujna.

Sastanak s lokalnim stožerima

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u ponedjeljak da će se na sastanku Nacionalnog stožera civilne zaštite sa članovima lokalnih stožera, koji se održava u Vatrogasnoj školi na zagrebačkom Ksaveru, razgovarati o novoj situaciji s koronavirusom i dogovoriti neke nove mjere.

“O svemu ćemo razgovarati, predstavnici lokalnih stožera su puno informiraniji o svemu što se događa na njihovom teritoriju, vidjet ćemo jesu li potrebne neke nove mjere, u kojem kontekstu i u kojem područjima”, rekao je Beroš uoči sastanka.

Dodao je da se rješava situacija s testiranjima na koronavirus za koje se predugo čekaju rezultati. “Ljut sam i ja. Upravo sam razgovarao s Krunoslavom Capakom, Alemkom Markotić i Zvonimirom Šostarom, oni su sad na zajedničkom sastanku i dogovaraju način kako odgovoriti na pojačane potrebe za testiranjem”, ustvrdio je.

“Turisti i naši građani iz različitih razloga trebaju testiranja, moramo svi zajedno naći načina kako odgovoriti na novi izazov, ako treba formirati još punktova u Zagrebu nije problem, traži se rješenje”, dodao je.

Za medijske napise da bi liječnici mogli ostati bez plaće zaraze li se koronavirusom svojom krivnjom, odnosno nemarnim ponašanjem, Beroš je rekao kako je pročitao samo naslove, a komentirat će ih nakon što se podrobnije upozna s time.

STOŽER OBJAVIO NAJNOVIJE PODATKE: U Zagrebu danas 38 novooboljelih, troje djelatnika Štampara je pozitivno!


Komentari