Ministar branitelja Medved uoči Kolone sjećanja: Ostanite u svojim domovima i pomolite se za žrtve!

18.11.2016., Vukovar - Dan sjecanja na zrtvu Vukovara 1991.-2016. Prigodni program poceo je okupljanjem u dvoristu Opce zupanijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana te Putem sjecanja i svjetlosti. Na Kriznom putu kolone sjecanja sudjelovali su hrvatski branitelji s clanovima obitelji poginulih, ubijenih i zatocenih branitelja, drzavni vrh i brojni gradjani. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ministar branitelja Tomo Medved pozvao je sve koji su planirali ići na obilježavanje 30. obljetnice stradanja u Vukovar i Škabrnju da ostanu u svojim sredinama i pomole se za žrtve, a ukoliko se ipak odluče ići da se pridržavaju mjera.

Foto: Zagreb.info

“Okolnosti uslijed kojih egzistiramo gotovo dvije godine nas usmjeravaju da obilježavanja provedemo s nizom ograničenja. Stoga je moj poziv da svi oni koji su planirali doći u Vukovar, a poglavito ranjive skupine ostanu u svojim sredinama, u svojim općinama, gradovima, županijama i da na prikladan način, dostojanstveno zapale svijeće i pomole se za žrtve”, istaknuo je ministar Medved nakon sjednice Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj.

Program prema protokolu

Istaknuo je da će se program održati po onom već ranije predviđenom protokolu – od 17. studenog navečer paljenjem svijeća ispred bolnice, vodeći pritom računa da će samo manji broj izaslanstava moći ući u krug bolnice i zapaliti svijeću, a 18. studenog ujutro program će početi ispred bolnice te će Kolona prema Memorijalnom groblju ići ustaljenom trasom. Na Memorijalnom groblju položit će se vijenci i održati sveta misa.

Foto: Marko Lukunic/ Pixsell

“Apeliramo na odgovornost naših građana, apeliramo da ukoliko dođu u grad Vukovar ili u Škabrnju da se apsolutno pridržavaju svih predviđenih mjera, da vode računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti svih drugih građana koji će nazočiti”, poručio je Medved.

Pozivaju na odgovornost

I gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pozvao je sve koji će doći u Vukovar i Škabrnju da se ponašaju odgovorno. Kako se sve odvija na otvorenom prostoru, a iz iskustva od prošle godine, Penava kaže kako ne očekuje eksploziju zaraze. Apelirao je i da pandemija ne dominira temom 30. obljetnice pada i okupacije Vukovara i Škabrnje.

Foto: Zeljko Lukunic/ Pixsell

Načelnik Škabrnje Ivan Škara pozvao je da tu obljetnicu dostojanstveno obilježimo u našim kućama, dvorištima, ulicama i lokalnim zajednicama, a sve koji misle doći u Vukovar i Škabrnju da se pridržavaju mjera.


Komentari