Milorad još uvijek nema krov nad glavom i spava u hladnoj sobi: ‘Samo tražim da nisam pod otvorenim nebom’

Izvor: Facebook

I večeras će neki spavat bez krova nad glavom. U potresu u Majskim Poljanama Milorad Meandžija ostao je bez kuće.

Do temelja je srušena. On već 15. dan od razornog potresa spava u hladnoj sobi kod prijatelja.

“Imam tu gore prijatelja koji ima kuću, nije razrušena. U sobici sam, nema grijanja. Meni je isto u sobi ili vani, ista je temperatura”, rekao je Milorad za Novu TV.

Kontejner je tražio, ali od toga kaže ništa.

“Gdje god sam se za kontejner obratio, svi obećavaju, ali nitko ništa. Bio sam u Stožeru danas da me uvedu u evidenciju, rekli su ‘bit će, bit će’. Kažu da kontejnera ima. Tražio sam to za danas, noći su sve hladnije, ne znam dokle mogu izdržati”, govori Milorad i skromno dodaje: “Hladno mi je. Mogu trpiti dosta, ali to nije rješenje. Samo tražim da nisam pod otvorenim nebom. Po noći šetam po vani da se zagrijem”, rekao je.

Iz rodnog kraja ne želi otići.

“Tu sam rođen, volim tu biti pa makar što bude. Ne bih htio otići odavde. Nisu mi ponudili smještaj. Treba svakome pomoći, ali tražim i za sebe. Ne bih nigdje išao, da i bude neko preseljenje, ne bih otišao. Samo kontejner, to je sve što tražim”, izjavio je.

Živi od 800 kuna mjesečno.

“To imam od socijalne skrbi. Znam da ima puno razrušenih kuća i razumijem da oni ne mogu stići na sve strane… Pitanje je hoće li biti obnova”, zaključio je.


Komentari