MILIJAN BRKIĆ SPASITELJ HDZ-a! Glavni tajnik odaslao snažnu poruku prema Dragi Prgometu

Facebook

Kada su shvatili da im je Božo Petrov naklonjen, HDZ-ovci su se bacili u akciju pridobivanja izbačenog Prgometa.

Nije tajna kako su se u izbornoj noći šef HDZ-a Tomislav Karamarko i njegova desna ruka, glavni tajnik stranke Milijan Brkić, žestoko sukobili. Od tada pa sve do danas sve više i glasnije se govori o velikom razdoru unutar HDZ-a i velikom sukobu Karamarka i Brkića koji je, prema tvrdnjama naših izvora, odlučio stvar preuzeti u svoje ruke. Nakon što ga Karamarko nije poslušao oko kadroviranja u izbornoj kampanji, porazni rezultati nakon održanih izbora rezultirali su kulminacijom Brkićeva nezadovoljstva zbog čega je i došlo do verbalnog okršaja ovog velikog dvojca. Osim što je Karamarku zamjerao i postavljanje Miljenka Manjkasa za medijskog stručnjaka, zanimljivo je kako je upravo Milijan Brkić taj koji je od početka upozoravao svoga šefa kako se ne smije i ne treba tako lako odreći Drage Prgometa koji je među članstvom i braniteljskom populacijom uživao zavidan imidž i ugled. Brkić je prema svemu sudeći bio u pravo, ako ništa zbog činjenica kako je političar poput Prgometa bio idealan kadar za privući glasove desnog centra kojem se, očito je prema rezultatima izbora, nije svidjela HDZ-ova radikalizacija i ekstremizam.

Shvatio je Brkić kako sat otkucava posljednje minute za spas obraza i ugleda Hrvatske demokratske zajednice pa je tako odlučio biti prvi koji će Prgometu pružiti ruku pomirdbe te pokušati spasiti što se spasiti da.

”Želimo integralni Most, a ne ga rušiti, poručio je u petak glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, istaknuvši kako su pregovori s Mostom oko sastavljanja vlade u tijeku. Pregovori su u tijeku i kad budemo imali konkretne podatke onda ćete sve znati. Želimo integralni Most, ne želimo ga rušiti”, izjavio je Brkić novinarima ispred Središnjice HDZ-a odgovarajući na upit o pregovorima.

Međutim, čini se kako se čaša u slučaju Brkić – Karamarko punila i puno duže te je sada samo sve kulminiralo. Jedan od novijih slučajeva veže se uz kadroviranje Ureda Predsjednice RH. Naime, iako su se nova predsjednica i prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko navodno brzo dogovorili da jedno od najvažnijih mjesta u Uredu predsjednice – ono savjetnika za nacionalnu sigurnost – pripadne bivšem šefu SOA-e Josipu Buljeviću u vrhu stranke nisu svi bili sretni zbog takvog raspleta događaja. Naime, Brkić je smatrao da će na to mjesto biti postavljen njegov čovjek, također jedan od bivših čelnika SOA-e. Riječ je o Josipu Jurčeviću. Buljević je tako postao još jedan kamen spoticanja između glavnog tajnika Brkića i predsjednika HDZ-a Karamarka čiji odnosi odavno nisu idilični, iako u HDZ-u na sve načine pokušavaju demantirati informacije o lošem odnosu dvojice glavnih ljudi stranke.

Tko je Milijan Brkić?

Milijan Brkić glavni je stranački operativac i glavni tajnik stranke. Naime, za Milijana Brkića njegovi suborci imaju samo riječi hvale pa ga se tako prisjećaju kao dobrog ratnika i zapovjednika koji bi učinio baš sve za svoje ljude. Jedna od upečatljivijih priča bila je ona na Velebitu kada je Brkić pet sati sam samcat na rukama izvlačio ranjenog suborca na vrh planine kako bi ga naposljetku mogao evakuirati helikopter saniteta.

Hoće li naposljetku Prgomet prihvatiti Brkićevu ruku pomirdbe na ovaj ili onaj način, uskoro ćemo saznati. Naime, ukoliko je istinita informacija o kojoj smo ranije pisali – kako Prgomet iz MOST-a povlači još desetak saborskih zastupnika – činjenica je kako na HDZ-ovu satu otkucava 5 do 12…

>>> EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO! Drago Prgomet iz MOST-a povlači još 10 zastupnika!


Komentari