MILANOVIĆEVA BORBA ZA SASTAVLJANJE VLADE! SLUČAJNOST ILI? Isti dan ‘pali’ Bandić, Klemm i Mamić!

Facebook/Zoran Milanović

Do jučer najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa nikada nije skrivao kako voli biti blizu hrvatskim moćnim političarima i političarkama te stranci kojoj ideološki pripada – HDZ-u.

I dok se broje posljednji dani prije još jednih konzultacija s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović koja bi u ponedjeljak, 14. prosinca konačno mogla odlučiti kome će povjeriti mandat za sastavljanje Vlade, politički lideri dvije najveće stranke u žestokoj su borbi za svaki saborski mandat. Međutim, predvodnik ove borbe do posljednjeg saborskog mandata svakako je šef SDP-a Zoran Milanović koji je, prema svemu sudeći, odlučio igrati na sve ili ništa. Na kraju krajeva, ovakvi njegovi potezi razumljivi su uzmemo li u obzir kako ukoliko ne uspije osvojiti još jedan mandat na čelu Vlade RH, njegova politička karijera završava. Ništa drugačiji scenarij ne očekuje ni predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, međutim Milanovićeva borba puno je intenzivnija posebno uzmemo li u obzir kako je upravo danas, nešto manje od tri dana od novih konzultacija, USKOK i Županijski sud povukao poteze kojima su izgledni podupiratelji Karamarkovog HDZ-a itekako degradirani.

Upravo danas, zagrebački Županijski sud donio je odluku kako jamčevina Zorana Mamića u nekretninama nije dostatna za njegov izlazak iz Remetinca i obranu sa slobodne. Naime, sud mu je odbio jamčevinu od 14 milijuna kuna koju je ponudio kroz  nekretnine, a istu informaciju potvrdio je i zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonči Petković. O Mamićevoj bliskosti s predsjednicom Grabar Kitarović mogli smo čitati i ranije, a sam Mamić, odnosno do jučer najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa nikada nije skrivao kako voli biti blizu hrvatskim moćnim političarima i političarkama te stranci kojoj ideološki pripada – HDZ-u. Naime, iako nije član HDZ-a, bio je rado viđen uzvanik na stranačkim skupovima, a u prijateljskim je vezama upravo s predsjednicom i bivšom HDZ-ovkom Kolindom Grabar Kitarović te gradonačelnicom Knina i bivšom direktoricom kampanje HDZ-a Josipom Rimac.

Facebook
Facebook

S druge strane, USKOK u isto vrijeme podiže optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je, prema najnovijim informacijama, podršku odlučio dati ipak Domoljubnoj koaliciji, ako mu HDZ-ovi zauzvrat, unutar zagrebačke Gradske skupštine prihvate proračun za 2016. godinu.

Na kraju, pada još jedan pojedinac koji je prije samih izbora, kao jedan od vođa braniteljskih prosvjeda stvorio velike probleme Milanovićevom SDP-u, odnosno pomogao HDZ-u na čijoj se listi za Sabor trebao naći i Đuro Glogoški.  Riječ je dakako o Josipu Klemmu kojeg se tereti  za utaju malo više od 590 tisuća kuna poreza na dobit. Naime, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security i predsjednik udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata optužen je da je u razdoblju od 2005. do 2007. godine iz svoje tvrtke, uz pomoć još nekih osoba koje su također optužene, izvukao gotovo tri milijuna kuna i pritom oštetio državu za čak 593 tisuće kuna poreza na dobit.

Upravo se branitelje iz Savske 66, nemalo puta povezivalo upravo s HDZ-om, a potencijalna suradnja s Đurom Glogoškim došla je kao točka na i.

Prethodili obračuni s Josipom Rimac i Božidarom Kalmetom

Neupitno je kako pravna država mora funkcionirati te kako zakoni ne smiju poznavati imena i stranačku pripadnost, međutim nemoguće je ne primijetiti kako se svega nekoliko mjeseci prije izbora, državne institucije ”obračunavaLE” s HDZ-ovcima koji su inače godinama bili jedne od najvažnijih stranačkih karika na putu prema dobivanju lokalnih, europskih i parlamentarnih izbora.

12109117_1657929897826184_9097739898467399195_n
Facebook

Podsjetimo, najmoćnija HDZ-ovka srednje Dalmacije, Josipa Rimac nalazi se pod istragom USKOK-a zbog prijave policije koja se temelji na osnovanoj sumnji da je gradonačelnica kao privatna osoba došla u posjed određene imovine na nezakonit način i time počinila kazneno djelo. Kad su početkom ožujka u Ured kninske gradonačelnice banuli djelatnici splitskog USKOK-a te izuzeli određenu dokumentaciju iz gradske uprave, spominjalo se više spornih slučajeva u koje je Josipa Rimac navodno involvirana…


Komentari