Milanović za Novu godinu odlazi u posjet Glini i Petrinji

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik RH Zoran Milanović novu godinu započet će posjetom potresom pogođenih područja u Sisačkoj-moslavačkoj županiji.

Tako će Milanović sutra opet obići Petrinju i Glinu, kao i pripadnike Hrvatske vojske koji pomažu u zbrinjavanju građana, priopćili su iz Ureda predsjednika.

Dolazak predsjednika  u Petrinju, odnosno u vojarnu “Pukovnik Predrag Matanović” predviđen je u 9.30. Milanović će potom 10 sati obići lokaciju hotela “Pigik” u Petrinji gdje pripadnici HV-a pomažu u podjeli humanitarne pomoći.

Nakon toga predviđen je odlazak prema Glini na lokacije gdje pripadnici vojske postavljaju kontejnere za privremeni smještaj nastradalih u potresu.

Podsjećamo, predsjednik je jučer obišao teško stradalo naselje Majske Poljane i Glinu.

“Ovdje je nažalost umrlo petero ljudi kao nekakva kletva, prokletstvo. Majske Poljane su opće mjesto čitave hrvatske povijesti koje su uvijek bili na prvoj crti stradanja i koji su se uvijek hrabro i motivirano iz toga izvlačili. U ovakvim situacijama nema Zagreba, nema Gline, nema Majskih Poljana, postojimo svi zajedno. Ovdje je poginulo petero ljudi. Zla kob, što da kažem”, izjavio je Milanović prilikom posjeta.


Komentari