Milanović u Sisak stigao vlakom! Posjetio građane koji žive u kontejnerima: ‘Lako je reći onome tko je u nevolji da bude strpljiv’

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović obišao je potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije, a prvo je posjetio Sisak u koji je doputovao vlakom.  U navedenom gradu posjetio je tvrtku Zlatna igla-Siscia d.o.o., te kontejnersko naselje u ulici Ivana Fistrovića. U naselju je razgovarao s građanima koji su tamo smješteni dok čekaju obnovu svojih domova. Posjetio je i teško oštećenu bolnicu u potresu “dr. Ivo Pedišić”.

„Mogu ponoviti ono što znate i što je već rečeno i već viđeno. Ovo je ružno nastradalo i treba biti pametan kada je u pitanju i sanacija i rušenje ovakvih objekata“, rekao je Milanović medijima.

Izjavio je i da će tu vjerojatno biti rušenja, a što prije to bolje, kako bi se bolnici vratila njena funkcije. Time pacijenti ne bi morali ići konstantno u Zagreb.

Komentirao je i razgovor s građanima koji su smješteni u kontejnerima.

„To je jedna od sedam lokacija u Sisku na kojoj se nalaze kontejneri. Ja sam i prvih dana govorio da je lako reći onome tko je u nevolji da bude strpljiv. To se sada nekako dovelo u funkciju i djeluje. Ali naučili smo nešto: postoje kontejneri ovakvi i onakvi, neki su bez sanitarnih čvorova, neki su sa sanitarnim čvorovima, a ti su naravno skuplji pa sada iz toga treba izvući pouke i vidjeti što će se ubuduće nabavljati i čuvati na robnim zalihama“, kaže predsjednik.


Komentari