MILANOVIĆ PRIZNAO: ‘Bio sam u klubu tijekom lockdowna. Bilo je puno hrane koju je trebalo baciti’

Facebook/Zoran Milanović

“O sustavu sam ovih dana govorio dosta i to kritički. Sve što sam izrekao su moji stavovi, temeljeni na znanju i iskustvu. S druge strane, premijer i njegovi suradnici su razgovarali na razini kumrovečkih parola. Što se mene tiče, kako bi se raspravila afera Janaf, možemo sazvati i Vijeće za nacionalnu sigurnost, no nisam siguran da bi se nešto napravilo”, poručio je novinarima predsjednik Zoran Milanović nakon otvaranja 50. manifestacije pod nazivom “Branje grojzdja” u Vinariji Zdolc u Vojsaku.

Ponovno je podsjetio da je bio na mjestu predsjednika Vlade, ali da se od tog “grotla” odmaknuo na tri godine i sada su mu “neke stvari prilično jasnije”

Poprilično se oštro okomio na HDZ-ove ministre.

“Plenković je imenovao Kovačevića, nisam ja. I njegovi ‘zvekani’ – ministri su dolazili u Kovačevićev klub. A zašto sam ja bio tamo? Zvao me prijatelj iz Dalmacije, bilo je puno hrane koju je trebalo baciti jer nije imao kome dati. i našli smo se tamo jer je bilo praktičnije”, istaknuo je Milanović.

Novinari su ga pitali što će sada uslijediti na što je odgovorio kako “njegova nije zadnja, ali Plenkovićeva bi mogla biti”.

“Ovo je jedan stres test. Kuća još ne gori, ali instalacije su dotrajale”, metaforički se izrazio, piše Dnevno.

Dodao je da netko u državi mora odgovarati i da mora postojati najodgovornija osoba.

“Premijeru se vjeruje. Ako počnemo od pretpostavke da je premijer lopov onda će nas morati voditi Venecijanska komisija, ‘katedra mušica’ ili neka druga komisija”, znakovit je bio predsjednik.

“Još jednom napominjem, pogled sa Slovenske 9 je bez veze. Tamo su dolazili ministri kao zadnji magarci, a nisu trebali. Što smo na kraju dobili? I samo molim da mi ne spominju struku. Drago mi je da neki profesori kaznenog prava shvaćaju što treba raditi. Ovo je tema za debatu. Moramo razgovarati premijer i ja i na kraju on mora donijeti odluku jer on donosi odluku o svemu. To nije lako. To je teret. Premijer ne može biti pošteđen ni jedne neugodnosti”, zaključio je Milanović.

BIVŠI MINISTAR UPLETEN U AFERU JANAF? Kovačević dobio poslovne prostore u Zagrebu u vrijeme Gorana Marića


Komentari