Milanović održao prijam za vojne kadete bez Banožića: Presedan u višetjednom sukobu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sukobu predsjednika Zorana Milanovića i Ministra obrane Maria Banožića ne nazire se kraj. Kako javlja N1, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Milanović je organizirao prijam povodom uručenja činova, časničkih bodeža i rješenja o prijemu u djelatnu vojnu službu te rasporeda na dužnost vojnih kadeta 14. i 15. naraštaja koji su obranili svoje završne radove.

Osim što je umjesto na vojnom učilištu kao do sada, ovaj puta svečanost održana na Pantovčaku (iz Ureda predsjednika to kratko pojašnjavaju time da je predsjednik Milanović tako odlučio), presedan je i u tome da ministar Banožić nije pozvan na promociju.

Podsjetimo, sukob Milanovića i Banožića započeo je jer Milanović nije zadovoljan umirovljenjem brigadira Elvisa Burčula. Tražio je od premijera Andreja Plenkovića i Vlade da se Burčul vrati u službu. Međutim, Plenković je rekao kako je to u službi Ministra Banožića i kako on kao premijer nema ništa s time.

Od tada, Ministar i predsjednik Republike izmjenjuju verbalnu paljbu jedan na drugog. Tako je Milanović jučer Banožića nazvao opuškom, a ovaj je uzvratio prozvavši predsjednika psihijatrijskim slučajem.

Komentari