Milanović o uhićenju Žalac: Pala Gabika, Plenkovićev kadar! Komentirao Jandrokovića, imao je sinkopu!

Foto: Screenshot N1

Predsjednik RH i vrhovni vojni zapovjednik Zoran Milanović jutros je svečano otvorio 6. natjecanje tjelesne spremnosti “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus Unitis“ u vojarni “1. Hrvatski gardijski zbor”.

Milanović je novinare spremno dočekao odgovarajući na niz upita vezanih uz aktualnu aferu Softver. Bivšu ministricu u Vladi Andreja Plenkovića nazvao je zelenim kadrom, tamnijih boja.

Afera Softver

“Pala Gabika, Plenkovićev kadar. Naravno, to je samo hapšenje, ali očito je bilo praćeno detaljno. Nadam se da će biti brzo završeno”, rekao je Milanović komentirajući slučaj uhićenja bivše ministrice Gabrijele Žalac, komentirao je Milanović za N1, ali i rekao da uskoro očekuje optužnicu.

Foto: Pixsell

“Bitno je da ne traje vječno. Gospođa je Plenkovićev mladi kadar, to je taj zeleni kadar, zeleni po iskustvu, a po moralu tamnijih boja. Ima ih još”, rekao je Milanović pa dodao: “Nismo valjda mislili da će toliki novci dolaziti u Hrvatsku, a da to neće biti kontrolirano. To su ogromni novci, nabave softvera su nužnost. Zarade su odlične, ali da moraju biti super, super, super odlične to ne. Koliko sam shvatio, radi se bildanju firme s jednim zaposlenim. Kod cijena ima svega, pogotovo kada se radi o softveru”.

Vijeće za obranu

Novinar su inzistirali da Milanović komentira jučerašnje prepucavanje između njega, premijera Plenkovića, ali i Gordana Jandrokovića. Najnovija u nizu svađa odnosi se na admirala Roberta Hranja, načelnika Glavnog stožera OSRH, kojemu je navodno Milanović zabranio da govori na sjednici Vijeća.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Pa kaže Milanović da je Gordan Jandroković mimo dogovora, na sjednici koristio mobitel:

“Laprdaju o sadržaju razgovara Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu što je po meni na razini krivičnog djela. Prvi put smo čuli da se Plenković i Njonjo usude govoriti što je bilo na sastanku na kojem se ne smije ni mobitel koristiti. Jedina osoba koja to nije shvatila je Jandroković. Nakon tri sata, čovjek je izvadio mobitel i počeo tipkati po njemu. Onda je rekao da to nije znao. To je jedan detalj. Samo da vidite kakva je sigurnosna kultura čovjeka koji vodi Sabor. Imao je sinkopu četiri sata na sjednici, nije usta otvorio. A kad ih je otvorio, to je bilo za kavez. Toliko o tome tko je Robertu Hranju zabranio da govori, koji se na kraju jučer morao očitovati. Kome javnost vjeruje, Njonji ili admiralu?”, poručio je Milanović za N1.

Komentari