Milanović o covid potvrdama: ‘Mi ćemo po svom, nećemo maltretirati ljude’

Foto: Luka Stanzl/ Pixsell

Predsjednik Zoran Milanović obratio se javnosti te je tim povodom komentirao današnja uhićenja i uvođenje covid potvrda.

“Prošlo je dva dana od zabrinjavajućih izjava voditeljice Tamare Laptoš. Ako Laptoš laže, ne znam zašto bi to radila. Ako DORH laže, oni moraju otići odmah. OLAF je, prema riječima Laptoš, bivše šefice USKOK-a, preuzeo predmet na kojem DORH nije radio ništa. Radi se o nezabilježenoj pljački EU fondova”, rekao je Milanović i nadodao “Ne znam zašto bi Laptoš govorila neistinu. OLAF je rekao da je taj predmet bio mrtav. Pitanje je zašto. Vjerojatno da se nekoga zaštiti. To je neobjašnjivo.”

Osvrnuo se i na predmet “Veliki Agrokor” komentirajući kako je napravljena katastrofalna greška  angažiranjem vještaka u sukobu interesa.

“Onaj tko je to u DORH-u odlučio, treba promijeniti posao. To je od početka bilo osuđeno na propast, blamažu. Što su mislili, da Todorićevi odvjetnici neće primijetiti, to je servirano obrani” zaključio je.

Naveo je i kako je to slučaj povezan s današnjim uhićenjima te da se tiče ravnateljice USKOK-a i šefice DORH-a.

“Oni su kao vojska, oni nisu sud, gdje suci sude neovisno, oni su monokratski, čelna osoba je zapovjednik, ne polaže nikome račune u tom smislu. Ravnateljica USKOK-a je jedan od zamjenika šefice DORH-a, ali ipak ponešto izdvojen” komentirao je Milanović.

“To je sustav gdje odlučuje jedna osoba, tu se svi podaci slijevaju. Ona je došla na temelju namještenog javnog poziva, u životu se nije bavila kaznenim pravom. To nije bio dobar znak, a ovo od prekjučer je grozan znak. Imamo bivšu šeficu USKOK-a koja je došla na čelo OLAF-a, ona je preuzela predmet nakon što DORH dvije godine nije radio ništa. Očito netko ima interes da se to zataška. Onda dođe šefica USKOK-a i ono što je ona rekla, netko je govorio neistinu, ili Marušić ili Laptoš”, rekao je.

Covid potvrde

Na pitanje o covid potvrdama, predsjednik je poručio “Ne znam kakva je situacija u Uredu predsjednika. Mi ćemo po svom, nećemo maltretirati ljude. Sigurno nećemo maltretirati ljude. Moja tajnica nije cijepljena. To je starija žena, možda se sad i cijepila”.

Komentari