MILANOVIĆ JOŠ NIJE ODUSTAO: Kada pročitate ovu poruku, sve će vam biti jasno! (FOTO)

Facebook

Bivši premijer oduvijek je poznat po svom karakteru i često je u javnosti ostavljao dojam hladnokrvnosti.

Bivši premijer i aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović kroz mandat kojemu je nespretno izmakao iz ruku, narodu je među ostalim uspio prezentirati svoju hladnokrvnost i tvrdoglavost kao najčvršće odlike njegova karaktera. Zoran Milanović se sukladno tome ne predaje olako, pa se kao poraženi borac vraća u ring.

Nakon pljuske koju mu je dao Božo Petrov sastavljajući Vladu sa HDZ-om i Tihomirom Oreškovićem sada su pak na vidjelo izašli dugo skrivani kosturi iz SDP-ova ormara.

Poraz na izborima uletio je njegovom najljućem kritičaru Zlatku Komadini da se kandidira za šefa stranke uz poruku da SDP-u treba promjena.

“Kandidiram se za predsjednika SDP-a jer želim okupljati i donijeti promjene u SDP. Trebamo se okupiti i čuti jedni druge. Da bi mijenjali društvo moramo biti spremni mijenjati sebe. Dokument koji predstavljam je pokretanje razgovora s članovima i svima koji vjeruju u socijaldemokraciju. Novu platformu tražit ćemo u razgovoru među sobom,” naglasio je Zlatko Komadina.

Kandidaturu je najavljivala i Zrinka Starešinić, pomoćnica bivšeg ministra Tihomira Jakovine, koju pak iz tog resora prati zao glas o netrepeljivosti spram djelatnicima, ali ujedno i glas o velikoj ambicioznosti zbog koje se u jednom trenu govorilo da upravo ona iz sjene upravlja ministarstvom. U sjeni Zrinka više nije željela biti, ali jednako tako po vlastitom kazivanju odustala je od sudjelovanja u prljavoj kampanji. Nije jasno hoće li odustati i od članstva u stranci koja je sklona takvoj vrsti kampanje.

Duško Polovina Lungo je pak treći je kandidat za predsjednika SDP-a.

“Vi dobro znate da sam ja fajter i ne ustručavam se od sukoba, ali nikad protiv zakona i zakonitosti. Uvijek sam se zalagao i zalagat ću se za poštivanje zakona, a ako su neki od njih nepravedni, onda ih treba mijenjati. To je bio i moj motiv da se kandidiram za predsjednika SDP-a, kako bi se borio za vladavinu zakona” – kaže Polovina u razgovoru za Zadarski.hr. Apelira na SDP da se odrede jasna pravila kad su pitanju unutarstranački izbori.

“Oni koji smatraju da je došlo njihovih 5 minuta u SDP-u to je njihovo potpuno demokratsko pravo”, uzvratio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović osvrnuvši se na svoja dva suparnika.

>>> MILANOVIĆEVA IZNENAĐUJUĆA PORUKA KOMADINI: Ovakvu poruku niste očekivali! (FOTO)

Nada li se Milanović raspadu Vlade ili se pak bori za SDP?

Protukandidatima usprkos ima i Milanović argumenata za nadanja. A jedan od njih svakako je i sve intenzivnija priča o razdorima i sukobima u novoj Vladi. Njegovu poziciju u stranci eventualni raspad sistema, uistinu bi mogao učvrstiti. Stoga ne čude medijski napisi kako formira vladu iz sjene koja će stvarati nedaće Oreškovićevom timu. Paralelno s time otpočeo je kampanju i u svojim redovima.

Tako se predstavljanje kandidata za predsjednika SDP-a Zorana Milanovića održalo u srijedu 10.02.2016. u hotelu Jadran u Veloj Luci. Bivši premijer bio je izuzetno dobrog raspoloženja i širokog osmijeha se obratio svojim pristašama.

“Naše vrijednosti su naš program i naš smjer. Društvo slobode, poštena plaća za pošten rad i niz drugih stvari o kojima smo razgovarali danas u Korčuli, Blatu i Veloj Luci. Jako me veseli što nas je danas bilo ovoliko puno. U svakom trenutku moramo biti spremni za izbore jer ovo što se događa u Hrvatskoj nije dobro i protiv toga se moramo boriti.”, izjavio je okupljenima i opet dao naslutiti kako smatra da ova Vlada neće opstati.
Prvi krug izbora za novog predsjednika SDP-a održat će se 2. travnja, mogući drugi krug 9. travnja, a konvencija na kojoj će biti izabrani potpredsjednici, članovi Predsjedništva Glavnog odbora SDP-a bit će održana 16. travnja. Uz dvije jake struje koje kolaju najjačom oporbenom strankom bit će izuzetno zanimljivo vidjeti hoće li se Milanović dići kao feniks.

Naše vrijednosti su naš program i naš smjer. Društvo slobode, poštena plaća za pošten rad i niz drugih stvari o kojima…

Posted by Zoran Milanović on Mittwoch, 10. Februar 2016


Komentari