Milan Bandić predao liste pa otkrio s kim će surađivati nakon izbora

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić, predao je danas u 10 sati izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, piše otvoreno.hr

Bandićeva stranka će tako na parlamentarne izbore izaći u šest izbornih jedinica – I., II., III., VI., VII. i IX. s time da će zagrebački gradonačelnik biti nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici. Nakon što je predao liste, Bandić je medijima poručio kako je njihovo ime njihov program te da se zadnja tri tjedna mogu čuti razne najave od „prodavača magle i sijača iluzija“ koji žele podijeliti građane na „crvene i crne“.

“Hrvatski narod to ne zanima. Očekujem da se na ovim izborima konačno progleda i da se umjesto ideoloških podjela gleda ono što je netko napravio po pitanju demografske obnove, višeg standarda obrazovanja, rada i zapošljavanja, socijalne pravde te otvorenosti i sigurnosti. Nudimo europski Zagreb za europsku Hrvatsku i to živimo zadnjih 20 godina”, kazao je Bandić. Više o programu i izbornim listama Bandić je rekao da će iznijeti u četvrtak u 15 sati.

Novinari su potom Bandića pitali kako komentira rezultate predizbornih anketa prema kojima njegova stranka neće ni ući u Hrvatski sabor, no on je na to samo kazao da na hipotetska pitanja ne odgovora. Nakon toga su ga predstavnici medija pitali što misli o Miroslavu Škori koji je prozvao Bandića da u Saboru skuplja „žetončiće“ te kakve rezultate prognozira u II. izbornoj jedinici gdje će se za glasove boriti upravo s vođom Domovinskog pokreta.

“Kada Škoro napravi kotac, a ne europski Zagreb, onda ću polemizirati s njim. S obzirom da neće, onda nema potrebe, iako ga ja cijenim kao pjevača. I nema borbe u II. izbornoj jedinici. Borna je završena 95.-te, odnosno 98. Hrvatska se devedesetih branila puškom, a sada se brani znanjem i rezultatima. Neka pogledaju drugi iza sebe rezultate”, rekao je Bandić.

Za kraj su ga novinari pitali s kim planira surađivati u slučaju da njegova stranka uđe u Sabor. Bandić je pak odgovorio da će surađivati „sa svima kojima je Hrvatska na srcu“ te da je na taj način surađivao i s trenutnom Vladom na projektima, a ne na foteljama, prenosi Jutarnji list.


Komentari