Migrante su tukli policajci: Božinović o snimci koja je zaprepastila javnost

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Nakon sastanka u Luxembourgu, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu za medije. Komentirao je snimku na kojoj maskirani muškarci tuku migrante s “fantomkama” na granice Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ministar je otkrio da se radi o policajcima.

“Glavni ravnatelj čim je vidio dio tih snimaka je poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima. međutim, to sad ide prema uređenoj proceduri tako da ne znam kad će netko iz ravnateljstva policije izaći s više detalja”, izjavio je Božinović.

“To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika. Sigurno će da će sad svi postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju”, dodao je i ocijenio takvo ponašanje neprihvatljivim.

“To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji”, zaključio je resorni ministar i naglasio da se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da netko prekorači ovlasti te da slijede sankcije.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina otkrio je da će policijski službenici biti udaljeni s dužnosti.

“Odmah po saznanju i objave samo dijelova snimke, formirali smo stručni tim i kolege iz Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu upućene su na teren s ciljem da rasvijetlimo o čemu se to radi. Tijekom prvih radnji došli smo do saznanja da su osobe sa snimke pripadnici interventne policije. Obzirom da postoji sumnja u težu povredu dužnosti u ovom trenutku u tijeku je postupak uručenja rješenja policijskih službenika udaljenja s dužnosti”, izjavio je danas Milina.

Komentari