‘Mičite svoje prljave šape od naše djece’ Markotić razbjesnila pojedince zbog jedne izjave, evo što je točno rekla

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U emisiji “Izdvojeno” na katoličkoj televiziji Laudato jedna od gošći bila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić. Uz nju su gosti bili i teolog Robert Šreter, dekan KBF-a u Đakovu Vladimir Dugalić, nadbiskup Želimir Puljić, Aleksandra Korać Graovac s Katedre obiteljskog prava Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnik Krešimir Planinić, a raspravljalo se na temu “Pandemija pod povećalom”, od cijepljenja, covid potvrda, nuspojava i slično. Jedna o tema bilo je i cijepljenje djece.

Markotić je otkrila da je Pfizerovo cjepivo odobreno za niže uzraste, a što se tiče nuspojava, istaknula je da se se kod dječaka javlja jedan određeni postotak upale srčanog mišića, no ističe da je to prošlo dosta lako.

Po pitanju testiranja cjepiva na djeci, istaknula je da se nitko na ništa ne tjera.

“Jako je važno da shvatimo da nitko nikoga sad ne tjera, ali kažu da treba ispitati cjepiva”, poručila je te dodala da su brojna cjepiva rađena u zapadnim zemljama ispitivana u siromašnim područjima, a sada to više nije tako.

Tako je Markotić poručila da se cjepivo više ne ispituje samo na afričkoj i azijskoj, već i na europskoj, američkoj i drugoj djeci.

“Dakle, brojna cjepiva rađena u zapadnim zemljama ispitivana su u siromašnim područjima Azije i Afrike. Na sirotinjskoj djeci, na nečijoj djeci se to mora ispitati da bi moje dijete bilo sigurno, kad primi. Na čijoj ćemo? Dakle, ovo je prvi put. Ovaj covid je svašta izvlačio, neke stvari stavlja u red. Dakle, sada se ispituje i na europskoj i na američkoj i na drugoj djeci, a ne samo na afričkoj i azijskoj”, poručila je Markotić.

Navedena izjava razljutila je Marina Miletića (Most) koji je poručio sljedeće:

“Stožer kaže da se cjepivo testiralo na sirotinjskoj djeci, a sada ga testiraju na našoj djeci. Dr. Markotić kaže da na čijoj djeci će se cjepivo ispitivati nego na sirotinjskoj. Mene je sram kao čovjeka, sram me kao kršćanina. Sram me svih onih koji u ime svog zlatnog teleta – COVID-a vrše ovakav pritisak na ljude, dehumaniziraju naš narod.

Tko god bili oni, u kojim god strukturama takvi bešćutnici bili, tko god stoji iza njih i kojem god idolu se klanjali, gospodo ima jedna linija koju vam nećemo dopustiti da prijeđete: Mičite svoje prljave šape od naše djece.

I znajte dobro, već u ovom životu, kada padne ova nepravda – položit ćete legitimni račun za svoja djela. Dajem vam svoju riječ da ću sve učiniti što mogu u demokratskim okvirima – da tako bude. Nećemo zaboraviti što ste radili našem narodu. Neka nam se Gospodin smiluje. Svima”, poručio je Miletić.

Komentari