Meved: ‘Nitko neće ostati bez obroka. U narednih 20 dana realizirat ćemo proces smještaja’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa Tomo Medved u emisiji “Hrvatski radio za Banovinu” govorio je o trenutnom stanju na potresu pogođenom području, te o akcijama dežurnih službi i volontera. Jučer je u organizaciji Vlade i Stožera stiglo 299 mobilnih kućica, a danas ih se očekuje još 70.

“U skladu s ovom dinamikom koju sada provodimo vjerujem da ćemo u narednih 20 dana realizirati cjelokupan proces“, poručio je Medved, te dodao kako je dodao kako je potrebno 1500 kućica i kontejnera.

Na lokaciji ciglane u Petrinji postavljeno je i useljeno 20 objekata, a isto je i u sisačkoj ulici Sajmište te na parkiralištu sisačkom nogometnog kluba Segesta gdje je instalirano 35 objekata. Najavljena je i obnova hotela Panonia u Sisku gdje će se osigurati kapaciteti za privremeni smještaj krajem tjedna. Također, u petrinjskoj vojarni smještane su 222 osobe.

S pripremom i dostavom hrane danas je započela državna tvrtka Pleter, a Medved je iskoristio priliku da se zahvali svim ugostiteljima.

“Zahvaljujem svim ugostiteljima i obrtnicima na brojnim donacijama, a poglavito kuharima koji su s velikim iskustvom i srcem svih ovih dana neumorno radili kako bi prehranili stanovništvo kada je najteže”.

Nitko neće ostati bez obroka i u to budite sigurni“, dodao je i naglasio da  službe i volonteri, zbog snijega i niskih temperatura, pojačano obilaze sva naselja te dijele vreće za spavanje, deke i sav nužan materijal.


Komentari