Medak otkriva kada se otvaraju kafići: ‘Nas ugostitelje tretiraju kao ovce’

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Stare dobre navike poput odlaska u kafić, restoran ili teretanu još uvijek nismo okusili u 2021. godini. No, činjenica je da se službeni rok za provođenje oštrijih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa bliži svome kraju. Jedno od glavnih pitanja koje postavljaju ugostitelji, ali i mnogobrojni građani jest što nas čeka nakon 10. siječnja.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak otkrio je za Dnevno da do otvaranja vrata ugostiteljskih objekata najvjerojatnije neće doći.

“Koliko ja znam neće nas otvoriti. Nemam službenih informacija, sve sam to čuo neslužbeno. Šuška se o čekanju procjepljivanja, to je jedna informacija, a druga je B scenarij s datumom 1. ožujka ili čak travnja“, razočarano će.

Govori i kako ga nitko nije kontaktirao u vezi produljenja postojećih mjera. Jedina informacija kojom raspolaže jest ona koju znaju i građani, a to je da je ministar Davor Božinović ovaj tjedan rekao da se ne razmišlja o ublažavanju mjera.

“Puno toga bi bilo korektno da se iskomunicira, ali eto, mi smo tu kao ovce, ovce za šišanje”.

U petak u 11 sati održava se konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite na kojoj bi, pretpostavlja se, trebalo biti riječi o mjerama koje su na snazi od studenog, odnosno prosinca, a koje ističu u nedjelju 10. siječnja. Podsjetimo, tada je donesena odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata, fitness centara i teretana.

 

 


Komentari